Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Cluj-Napoca: Româncele nu trec de turul secundFlaviu Buboi / SportPictures.eu
13 Oct 2022

WTA Cluj-Napoca: Româncele nu trec de turul secund

Ultimele reprezentante ale României au părăsit în turul secund Transylvania Open, turneu WTA250 cu premii totale de 251.750 USD.

După un meci dramatic întins pe durata a trei ore și 26 de minute, Gabriela Ruse (104 WTA) a pierdut în prelungirile tiebreak-ului setului decisiv în partida contra chinezoaicei Xiyu Wang (59 WTA), favorită numărul 7 a tabloului.

După un prim set în care adversara sa a fost de neoprit și în care nu a reușit decât un ghem, Gabriela s-a redresat în startul actului secund. Două ghemuri albe pe propriul serviciu i-au întărit încrederea în sine, ceea ce a dus la obținerea primului său break. Wang a revenit, însă, și a întors tabela pentru a conduce cu 4-3 și părea a sprinta spre închiderea partidei în minim de seturi. Compatrioata noastră nu a capitulat, afăcut rebreak-ul și apoi a mers cap la cap cu adversara sa pentru a ajunge la tiebreak. Aici de la 5-5 ea a ratat trei mingi de set și a convertit-o pe a patra pentru a duce meciul în decisiv după un set cu durată record de 92 de minute. Setul al treilea a curs tot într-o notă de echilibru până la 4-3 pentru Wang, chinezoaica reușind apoi să rupă serviciul lui Ruse pentru a se distanța la 5-3 și a servi pentru meci. Gabriela conduce cu 15-40, salvează o minge de meci și restabilește egalitatea la ghemuri după ce convertește a patra minge de break. Se ajunge din nou la tiebreak, Gabriela conduce cu 4-2, Wang întoarce pentru 5-5, ratează o minge de meci la 6-5 și se impune în cele din urmă cu 8-6.

Ruse se recunoaște învinsă cu 6-1, 6-7 (8), 7-6 (6) și părăsește competiția.

În proba de dublu, Monica Niculescu și partenera sa, britanica Harriet Dart, au fost învinse în sferturile de finală de perechea formată de elvețianca Viktorija Golubic și chinezoaica Xinyun Han, cu scorul de 3-6, 6-4, 10-3.

Alte știri din Tenis de câmp