Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Ilie Năstase are statuie la noua Academie Năstase & Marica Sports Club
06 Oct 2023

Ilie Năstase are statuie la noua Academie Năstase & Marica Sports Club

Ciprian Marica (38 de ani) și legenda tenisului Ilie Năstase (77 de ani) au inaugurat împreună noua Academie „Năstase & Marica Sports Club", care va avea și o secție de tenis și una de fotbal, iar fostul jucător de tenis a avut ocazia să își vadă statuia pentru prima dată. La eveniment a fost prezent și Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

Academia „Năstase & Marica Sports Club" are 14 terenuri de tenis, 4 de fotbal și terenuri de padel, iar noul club „își dorește să fie un etalon în ceea ce privește complexurile sportive, asigurând vestiare securizate prin tehnologie de ultimă generație, dușuri, saună și grupuri sanitare modernizate", așa cum se arată într-un comunicat emis de cei doi patroni.

După ce Ilie Năstase și Ciprian Marica au tăiat panglica noului complex care a costat patru milioane de euro, fostul jucător de tenis și Ioana Simion au dezvelit o statuie în mărime naturală a marelui campion al tenisului. Statuia a fost făcută cu ajutorul unei imagini în care Ilie Năstase lovea mingea pe la spate la finala de la Melbourne din 1974, meci pierdut în fața lui Guillermo Villas cu scorul de 6-7, 2-6, 6-3, 6-3, 4-6.

„Statuia e făcută după o imagine dintr-un meci cu Villas, la Melbourne. Era finala Mastersului, din 1974. Mă bucur că nu e o statuie care seamănă cu mine. E o statuie care seamănă perfect. Vreau să felicit artistul. E excepțională! I-am spus soției: «Aici sunt viu, acolo sunt mort». E un cadou frumos, e vorba de respect", a spus Ilie Năstase.

„Mă bucur că i-am putut face o bucurie lui Ilie Năstase. Merita să aibă o statuie, un monument. Valorile trebuie apreciate atunci când sunt printre noi. Avem prostul obicei să le apreciem când nu mai sunt. Am vrut ca Ilie să fie mândru de ce a realizat în tenis, pentru România", a spus Ciprian Marica.

 

sursa: frt.ro

Alte știri din Tenis de câmp