Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Gloria Bistriţa pierde finala cu Storhamar Handball EliteSorin Pana / SportPictures.eu
12 Mai 2024

EHF European League: Gloria Bistriţa pierde finala cu Storhamar Handball Elite

Dezamăgire pentru fanii handbalului feminin românesc la finele turneului Final Four al EHF European League disputat în Austria, la Graz. Gloria Bistrița a cedat în lupta pentru trofeu contra norvegiencelor de la Storhamar Handball Elite în ultimele 10 minute și nu a confirmat pronosticul specialiștilor.

Conduse cu 7:4 în minutul 11, jucătoarele antrenate de Florentin Pera au trecut peste șocul eliminării cu cartonaș roșu al Ninei Bulatovic (min. 21) și Gnonsiane Niombla (min. 27) pentru a intra la pauză cu avantaj minim, 15:14. Arbitrele turcoaice nu au folosit aceeași măsură la un fault violent al unei norvegience asupra Cristinei Laslo la mijlocul terenului cu câteva secunde înainte de pauză.

Storhamar preia inițiativa din startul părții secunde a jocului și menține un avans de două goluri pe tabelă până la ultima sirenă, bistrițencele nemaiputându-se baza pe intervențiile de excepție ale portăriței Renata De Arruda. Norvegiencele s-au impus cu 29:27 (14:15) și au blocat pe ultima sută de metri accesul bistrițencelor la trofeu.

Golurile Gloriei au fost marcate de De Araujo, Laslo – câte 6, Seraficeanu – 5, Rodriguez – 4, Bulatovic – 2, Dincă, Pristăvița, Niombla, Dahl – câte un gol.

Ziua a început cu întâlnirea pentru medaliile de bronz dintre HC Dunărea Brăila și franțuzoaicele de la Neptunes Nantes. Conduse autoritar, cu 10:5 în minutul 13 și 26:19 în minutul 41, brăilencele au revenit fantastic și au condus cu 33:32 când mai erau 32 de secunde de joc, dar Grandveau a egalat și a dus partida la aruncări de departajare. Primele cinci aruncări au fost transformate de fiecare parte, apoi Zhivkovic a ratat pentru brăilence a doua sa aruncare, iar Dupuis a înscris și a adus victoria franțuzoaicelor cu 39:39 (18:14, 33:33).

Pentru HC Dunărea au punctat în timpul regulamentar Zhivkovic, Gomes, Mireya Gonzalez – câte 6 goluri, Araujo – 5, Kanaval – 4, Jezic, Liscevic – câte 3, Popa – 2, Quintino, Raicea, Schmelzer – câte un gol.

Alte știri din Handbal