Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Cluj-Napoca: Ana Bogdan se va lupta duminică pentru trofeuFlaviu Buboi / SportPictures.eu
10 Feb 2024

WTA Cluj-Napoca: Ana Bogdan se va lupta duminică pentru trofeu

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au jucat în această după-amiază în semifinalele Transylvania Open, turneu WTA250 cu premii în valoare de 267.082 USD ce se desfășoară în BTarena din Cluj-Napoca. Cele două au avut parte de o încărcare diferită pe parcursul turneului, Jaqueline Cristian (81 WTA) petrecând pe teren aproximativ 4 ore și 15 minute în cele trei meciuri disputate anterior, în timp ce Ana Bogdan (65 WTA) a avut parte de meciuri încărcate ce au ținut-o pe teren aproximativ 7 ore și 20 de minute, numai sfertul de finală contra principalei favorite a tabloului, olandeza Arantxa Rus (45 WTA), fiind întins pe durata a trei ore și jumătate.

După un prim set controlat de Ana și închis la 3 cu un break diferență, sinăianca părea să plătească tribut uzurii fizice în cel de-al doilea în care Jaqueline a condus cu 5-0. Orgoliul Anei a răbufnit, a determinat-o să salveze o minge de set în ghemul 7 și să recupereze un break, dar problemele generate de încălțăminte au grevat jocul său și Jaqueline a închis setul cu un ghem alb. Intervenția în două rânduri a fizioterapeutului i-a oferit un răgaz mai mare Anei și în același timp mai mult confort pentru mișcare și decisivul s-a derulat, surprinzător, într-o notă de echilibru similară cu un set de debut. Mergând cap la cap fără break până în ghemul 8, Ana a fost cea care a rupt echilibrul cu un break pentru 5-3, Jaqueline a răspuns cu un rebreak, însă Ana a părut că a lăsat în urmă toată oboseala și a închis meciul pe serviciul adversarei la prima ocazie pe care și-a procurat-o.

Ana învinge cu 6-3, 3-6, 6-4 după două ore și 50 de minute de joc senzațional, gustat din plin de publicul ce a populat generos tribunele BTarena și s-a calificat în finala de duminică în care o va întâlni pe Karolina Pliskova (Cehia, 78 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp