Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Cluj-Napoca: Ruse, singura româncă rămasă în competițieFlaviu Buboi / SportPictures.eu
20 Oct 2023

WTA Cluj-Napoca: Ruse, singura româncă rămasă în competiție

Gabriela Ruse (188 WTA) este ultima româncă rămasă în competiția de simplu din cadrul Transylvania Open, turneu WTA250 cu premii în valoare de 259.303 USD.

În BT Arena, Ruse a întâlnit-o pe columbianca în vârstă de 22 de ani Emiliana Arango (118 WTA), în fața căreia s-a impus cu un scor mai puțin întâlnit în meciurile de senioare, 6-1, 0-6, 6-1. Ea nu va avea ocazia să se dueleze la fileu cu Ana Bogdan (73 WTA) într-o semifinală românească. Favorita numărul 5 a tabloului a fost eliminată de o altă sportivă cap de serie, spanioloaica Rebeka Masarova (67 WTA), după o nouă partidă ce a solicitat-o mult din punct de vedere fizic. După succesul de ieri obținut după trei ore și 15 minute, Ana Bogdan a jucat din nou set decisiv și a cedat cu 3-6, 7-6 (4), 6-3 după două ore și 40 de minute.

În proba de dublu, perechea Monica Niculescu/Anna-Lena Friedsam a pierdut dramatic în semifinale în fața dublului format din Leolia Jeanjean (Franța) și Valeriya Strakhova (Ucraina), scor 2-6, 7-6 (6), 11-9. Monica și Anna au ratat două mingi de meci în tiebreak-ul setului secund și încă una la 9-8 în supertiebreak. Tot cu o înfrângere s-a încheiat și jocul din sferturile de finală al celei de-a doua românce. Gabriela Ruse și Alycia Parks, perechea cap de serie numărul 1, a pierdut cu 6-3, 6-4 în fața dublului Jodie Burrage (Marea Britanie)/Jil Teichmann (Elveția).

Alte știri din Tenis de câmp