Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
S-au tras la sorți meciurile din confruntarea Grecia - România, din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis
02 Feb 2024

S-au tras la sorți meciurile din confruntarea Grecia - România, din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor partidei dintre România şi Grecia, care se va desfășura în perioada 3-4 februarie, la Atena, în Liossia Olympic Sports Hall, în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Sâmbătă, 3 februarie, vor avea loc meciurile de simplu Stefanos Tsitsipas - Marius Copil și Aristotelis Thanos - Nicholas Ionel. Ziua de duminică, 4 februarie, va începe cu partida de dublu, în care vor evolua Stefanos Tsitsipas / Petros Tsitsipas vs. Marius Copil / Victor Vlad Cornea, pentru ca apoi să se joace meciurile de simplu: Stefanos Tsitsipas - Nicholas Ionel și Aristotelis Thanos - Marius Copil.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, i-a convocat pentru întâlnire pe: Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu).

De partea cealaltă, selecţionata Greciei va fi alcătuită din Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 7 ATP), Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.428 ATP) şi Petros Tsitsipas (23 de ani, 95 ATP la dublu).

Aceasta este cea de-a treia confruntare în Cupa Davis dintre cele două echipe, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

 

sursa: frt.ro

Alte știri din Tenis de câmp