Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
România - Taiwan 1-3, în Grupa 1 Mondială a Cupei DavisFlaviu Buboi / SportPictures.eu
16 Sep 2023

România - Taiwan 1-3, în Grupa 1 Mondială a Cupei Davis

Cezar Creţu a adus României punctul de onoare în meciul cu Taiwan, câştigat de asiatici cu 3-1, sâmbătă, 16 septembrie 2023, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia.

Creţu l-a învins pe Tung-Lin Wu cu 6-4, 6-4, după o oră şi 45 de minute, într-o partidă fără miză, deoarece scorul general era deja 3-0 pentru Taiwan. Deşi a fost condus în ambele seturi, cu 2-0 în primul şi cu 3-1 în al doilea, Creţu, care a disputat primul său meci de simplu pentru echipa de Cupa Davis, a reuşit să revină de fiecare dată şi să câştige.

Din păcate, echipa României a pierdut calificarea în faza următoare a Cupei Davis, după ce cedat și în partida de dublu, din această dimineață, perechea Victor Cornea/Cezar Creţu fiind întrecută de cuplul Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang cu 6-1, 6-4, după o oră şi 12 minute de joc.

La începutul anului viitor, România va juca un play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Vineri, în prima zi a disputei, Nicholas David Ionel a fost învins de Chun-Hsin Tseng, cu 6-3, 6-0, iar Marius Copil a cedat în al doilea meci diputa cu Yu Hsiou Hsu cu scorul 7-6 (7/5), 7-5.

Alte știri din Tenis de câmp