Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA București: Două românce în sferturile probei de simpluFlaviu Buboi / SportPictures.eu
14 Sep 2023

WTA București: Două românce în sferturile probei de simplu

Doar o româncă a obținut astăzi victoria în partidele disputate în cadrul Țiriac Foundation Trophy, turneu de categoria WTA125, challenger în circuitul feminin dotat cu premii totale în valoare de 115.000 USD.

Prima care a intrat pe terenurile Centrului Național de Tenis a fost Maria Sara Popa (701 WTA), tânăra jucătoare în vârstă de 18 ani evoluând contra mult mai experimentatei italience Sara Errani (115 WTA), favorită numărul 4 a tabloului ce are dublul vârstei ei. Errani și-a folosit întreg arsenalul tehnic pentru a o opri pe compatrioata noastră și a reușit să se impună cu scorul de 6-4, 6-1.

A urmat jocul în care Irina Bara (185 WTA) a dat replica favoritei numărul 8, letona Darja Semenistaja (143 WTA). A fost un joc întins pe durata a trei seturi, la finele căreia Irina a cedat dramatic în prelungirile tiebreak-ului, scorul înregistrat fiind 7-5, 2-6, 7-6 (6) în favoarea letonei. Semenistaja o va întâlni în sferturile de finală pe Anca Todoni (281 WTA), cea care a eliminat-o pe favorita numărul 2, bulgăroaica Viktoriya Tomova (86 WTA).

Tot după un meci cu set decisiv, principală favorită Ana Bogdan (62 WTA) a cedat în fața australiencei Astra Sharma (216 WTA). După ce aseară a fost oprit din cauza întunericului la scorul de 7-6 (2), 6-7 (3), jocul a fost tranșat astăzi de sportiva de la antipozi cu un set câștigat la 5 și a avansat în sferturile de finală.

Jaqueline Cristian (98 WTA), favorită numărul 3, a trecut de Andreea Mitu (309 WTA) cu scorul de 6-1, 6-2 și va juca în sferturi contra argentiniencei Maria Carle (173 WTA).

În proba de dublu, Ilinca Amariei și Anca Todoni au fost învinse cu 6-1, 6-1 de perechea Angelica Moratelli/Camilla Rosatello, italiencele urmând să joace în semifinale contra perechii formate din Andreea Mitu și Fanny Stolar (Ungaria). Ana Bogdan și Jaqueline Cristian și-au anunțat retragerea din competiție, locul lor fiind luat de Alexandra Cadanțu-Ignatik și belgianca Marie Benoit, care le vor întâlni pe favoritele numărul 2, Irina Khromacheva (Rusia) și Valeriya Strakhova (Ucraina).

Alte știri din Tenis de câmp