Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Miami: Halep, evoluție promițătoare la revenirea în terenZuma Press / SportPictures.eu
20 Mar 2024

WTA Miami: Halep, evoluție promițătoare la revenirea în teren

Miami Open presented by Itaú, turneu WTA1000 cu premii totale în valoare de 8.770.480 USD, marchează revenirea în circuit a Simonei Halep după suspendarea pentru dopaj ce a ținut-o departe de terenul de tenis timp de 17 luni.

Intrată în turneu cu un wild card, constănțeanca a avut-o ca adversară pe Paula Badosa (Spania, 80 WTA), iar startul de meci a fost unul care i-a entuziasmat pe fanii săi. 6-1 după 38 de minute în fața unei Badosa care a avut mari probleme cu serviciul a fost continuat cu un al șaptelea ghem consecutiv câștigat de Halep, însă jucătoarea iberică a revenit și a trecut la conducerea actului secund cu un break în ghemul 3. Nevoită să vină din urmă, Halep a reușit să își facă din ce în ce mai greu serviciul și nu a mai putut pune presiune pe lansările adversarei, care a apărat minimul avantaj și a închis setul trimițând partida în decisiv. Aici Badosa a făcut din nou break în ghemul 3, Simona l-a recuperat imediat, însă și-a cedat din nou serviciul, de această dată avantajul luat de adversara sa fiind hotărâtor pentru soarta partidei. Badosa s-a impus cu 1-6, 6-4, 6-3 după o oră și 58 de minute, iar Halep câștigă primele 10 puncte de clasament în acest sezon alături de un cec de 23.250 USD.

Alături de ea au fost eliminate în primul tur alte două jucătoare tricolore. Ana Bogdan (66 WTA) a fost învinsă de Katerina Siniakova (Cehia, 42 WTA) cu scorul de 6-2, 6-4 în o oră și 24 de minute, iar Jaqueline Cristian (82 WTA) a cedat cu 7-6 (2), 6-2 în duelul cu Diane Parry (Franța, 54 WTA) ce a durat o oră și 45 de minute.

Joi va intra în concurs și Sorana Cîrstea (24 WTA), care a beneficiat de statutul de cap de serie numărul 19 și a avansat direct în turul secund. Aici ea o va întâlni pe americanca Sloane Stephens (41 WTA) cu care și-a împărțit victoriile în cele 4 întâlniri din circuit. Două dintre meciuri au avut loc anul acesta, Sorana impunându-se cu 6-3, 6-2 în februarie la Doha, iar Stephens a câștigat în urmă cu zece zile cu 6-0, 7-5 la Indian Wells.

Alte știri din Tenis de câmp