Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Succes de la prima ediție
13 Iul 2014

BRD Bucharest Open: Succes de la prima ediție

Într-o întâlnire cu reprezentanții presei, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, Dumitru Hărădău, președintele BRD Bucharest Open, și Chen Shu, supervizorul WTA al turneului de la București, au făcut o serie de considerații cu privire la turneul ce este aproape de finalul său. George Cosac se declară mulțumit de evoluția jucătoarelor românce pe parcursul săptămânii scurse, iar cel mai elocvent argument în opinia domniei sale este faptul că în semifinalele de simplu și dublu au fost prezente patru reprezentante ”tricolore”.

În privința modului în care a fost organizat turneul, George Cosac a evidențiat eforturile depuse pentru ca totul să se ridice la nivelul turneelor similare disputate pe mapamond și a exprimat încrederea că publicul român va putea savura meciuri ale jucătoarelor de top din WTA și în anii următori. ''Așteptăm raportul supervizorului, care va nota totul, ne va spune ce lucruri mai sunt de îndreptat, iar unele le-am făcut din mers. O parte dintre jucătoare au fost impresionate de condițiile de organizare și sperăm să fie totul bine. Cu siguranță vom avea turneul și anii viitori. Am avut o discuție și cu proprietarul turneului, ungurul Jeno Marky, și turneul va rămâne la București'', a subliniat Cosac.

Dumitru Hărădău apreciază că ''turneul este mult peste așteptări. Nu poți să realizezi mai mult din primul an. Când ai la turneu o jucătoare ca Simona Halep, numărul trei mondial, totul se simplifică, dar nu e deloc ușor. Eu unul sunt mulțumit de un turneu foarte, foarte bine făcut, din toate punctele de vedere. Avem două jucătoare în semifinale la simplu, o pereche în semifinale la dublu, nu-ți poți dori mai mult''.

Chen Shu a vorbit despre modul în care turneul a fost organizat la București în comparație cu edițiile anterioare de la Budapesta: ''Față de când era la Budapesta, turneul este diferit, acolo avea loc într-un club privat, iar proprietarul a încercat să facă tot posibilul, însă avea nevoie de mai multă susținere. La București susținerea vine din partea guvernului, însă ar fi dificil fără un astfel de sprijin''.

Cu privire la impactul asupra tinerei generații, George Cosac a amintit programele FRT pentru copii și juniori și planurile de investiții: "Se vor construi 400 de terenuri în toată ţara, iar din noiembrie vom reface şi Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", unde vom avea şase terenuri acoperite". De asemenea, Cosac a amintind că FRT organizează nu mai puţin de 25 de turnee futures (fete şi băieţi) şi unul ITF la Mamaia, iar anul viitor va avea loc altul ITF la Craiova.

Alte știri din Tenis de câmp