Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Rally Raid: Victorie surpriză pentru echipajul Dospinescu/Iftemi, la CareiFRAS.ro
14 Iun 2023

Rally Raid: Victorie surpriză pentru echipajul Dospinescu/Iftemi, la Carei

Etapa a 2-a din cadrul Campionatului Național de Rally Raid – Baja Satu Mare a readus, odată cu ediția din 2023, echipaje din peste 5 țări cu nume importante ale Rally Raid-ului Mondial venite din Cehia, Polonia, Slovacia, Chile, Ungaria și România.

Toți concurenții au pilotat spectaculoasele mașini, timp de 2 zile, pe trasee de macadam nisipos din jurul Careiului, respectiv pe proba spectacol Carei Rally Show, desfășurată vineri seara, în fața a mii de spectatori.

Etapa sătmăreană, organizată de către clubul NSM Motorsport, a făcut parte, pentru a 3-a oară consecutiv, și din puternicul campionat maghiar de Cross Country “Terep Rallye”.

Cea mai disputată categorie a etapei maghiare a fost Auto Terep Rallye, duelul pentru victorie fiind dat între 3 echipaje de mare calibru. Celebrul Csucsu, fost pilot al Campionatelor Mondiale și Europene de Rallycross, secondat de către Mark Mesterhazi, a condus în ierarhia mașinilor de la prima până la penultima probă a competiției, acesta fiind urmat îndeaproape de către echipajele Lorinc Meszaros/Nikolett Szoke și Miroslav Zapletal/Marek Sykorade (locul 7 în Dakar 2009).

Pe ultimul parcurs competitiv al Rallyraid-ului sătmărean, pe cei 70,9 km ai probei Curtuișeni, Csucsu a avut parte de o pană de cauciuc ce i-a cauzat o pierdere masivă de timp. Lorinc Meszaros și Nikolett Szoke au trecut la conducere și au reușit să se împună, pe cei peste 348 de km, la o diferență de doar 7 zecimi. Csucsu a venit pe 2, în timp ce Miroslav Zapletal și Marek Sykora au completat podiumul.

Balasz  și Gabriella Molnar, câștigătorii edițiiilor din 2021 și 2022 ai Baja Satu Mare, încheie ediția din 2023 pe locul al 4-lea, cei doi aflându-se  în vârful clasei T4 Nat, dedicată modelelor SSV, în timp ce categoria moto este câștigată de campionul En-titre Robert Bodor. La Quad, victoria i-a revenit lui Laszlo Balog.

 

Mihai Dospinescu/Cătălin Iftemi, câștigătorii clasei TH SSV

Etapa a 2-a din Campionatul Național de Rally Raid a adus, de asemenea, o surpriză de proporții. La doar a 2-a etapă din carieră, pe un model Polaris, Mihai Dospinescu și Cătălin Iftemi au reușit să fie cel mai rapid echipaj al competiției, în cadrul clasei TH SSV, urmați de Adi Baciu și Mihai Ban.

La TH Auto surpriza a venit din partea lui Emil Nestor, alături de Horia Platona, pe un model Dacia Duster special conceput pentru înalta performanță în Raid. Mircea Șipoș și Adrian Poptelecan au reușit să urce pe locul 2, la bordul unui Nissan Navara cu motorizare V8, iar podiumul a fost completat de familia Hofmann, Pavel și Rudolf.

La RR2 SSV s-au impus Ciprian Berchez și Alin Bageac, urmați de Barbu Gheorghe și Barbu Șofron, iar Jara Gonzalez și Mihai Mustea au încheiat podiumul grupei.

Trofeele pentru prima poziție din cadrul clasei Rally Raid 2 Auto s-au dus în județul vecin, la Ovidiu Pașca, organizatorul Raliului Maramureșului 2023, ce se va desfășura în perioada 22-24 iunie, acesta reușind să obțină o victorie fără drept de apel, alături de Radu Casian Robu, copilot în vârstă de 17 ani, la prima sa etapă din carieră. Ștefan Matei Negulescu și Bărboi Orlando au venit pe 2, iar familia Dancu, Adriana și Adrian, a completat podiumul.

Daniel și Elena Dănilă au câștigat la bordul unei Dacia Duster duelul mașinilor de stradă, clasa Promo.

La final, concurenții, oficialii și spectatorii prezenți la startul Baja Satu Mare 2023 s-au declarat încântați de o competiție foarte reușită.

Baja Satu Mare a fost organizată de către clubul sportiv NSM Motorposrt, cu sprijinul Primăriei Carei, sub egida a 4 federații – automobilism sportiv și motociclism din România și, respectiv, Ungaria, ce și-au dat mâna pentru un eveniment de excepție.

Următoarea etapă din cadrul Campionatului Național de Rallyraid 2023, Baja 555 Romania, se va desfășura în perioada 21-23 Iulie, la Călărași, în timp ce Terep Rallye va merge la Varpalota pentru celebra Hungarian Baja.

 

sursa: fras.ro

Alte știri din Motorsport