Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Jerome France, al treilea titlu consecutiv în Super RallyFRAS.ro
07 Nov 2023

Jerome France, al treilea titlu consecutiv în Super Rally

Francezul Jerome France (Nova Proto) a terminat pe locul 5 ultima etapă a sezonului 2023 de Super Rally, suficient pentru a-și trece în palmares al treilea titlu consecutiv în competiția care se desfășoară exclusiv pe circuite stradale.

Mai mult, pentru pilotul francez este al doilea titlu național al sezonului, după ce, în octombrie, și-a trecut în palmares Categoria a II-a din cadrul primei ediții a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă (TNM-VC).

Simone Tempestini, de 8 ori campion național absolut de raliuri, revenit după 5 ani în Super Rally, s-a impus în etapa desfășurată în centrul Capitalei, în jurul Sălii Palatului, pe o vreme ploioasă.

La bordul unui model Porsche 997 RGT, Simone Tempestini a stabilit, în manșele de concurs, cel mai bun timp al circuitului, 2:20,470, mai rapid cu 1,8 secunde decât următorul clasat, Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5) și cu 2,3 secunde decât Tudor Pop (Mitsubishi Evo 9).

Astfel, pilotul clujean și-a trecut în palmares a 8-a victorie în acest sezon, după prima etapă a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă (Râșnov) și etapele de raliu de la Harghita, Argeș, Maramureș, Sibiu, Bacău și Cluj.

Bogdan Duma (Radical SR3 RSX), principalul contracandidat al lui Jerome France, a terminat pe locul 8, dar se poate mândri cu titlul de vicecampion național, în vreme ce Costel Cășuneanu (Wolf GB08), locul 11 în runda de la București, a completetat podiumul anual al competiției.

La Clasa 1 Monoposturi s-a impus Dragos Savloschi (Radical), urmat de Jerome France și Bogdan Duma, pilotul francez adjudecându-și victoria finală.

În ceea ce privește Clasa 2 Autoturisme, podiumul a fost același cu cel de la Open, ceea ce l-a avantajat pe Adrian Teslovan să-și treacă în palmares primul său titlu național în cadrul Super Rally.  Ciucanul și-a adjudecat și Clasa 2B.

La start a fost prezent şi noul campion european de juniori la raliuri, Norbert Maior, care a obţinut victoria la Clasa 2A, dedicată automobilelor cu două roţi motrice, clasă adjudecată în final de Horia Platona, locul 9 în ultima rundă.

În ciuda unui incident în manșa a doua de concurs, Radu Benea s-a clasat pe locul 10, suficient pentru a-și trece în palmares victoria finală a clasei GT, cu al său Porsche GT3 Cup.

La echipe, a fost runda în care s-a impus echipa UniCredit Leasing Super Rally Team (Adrian Teslovan și Mihai Leu), dar Hospice Casa Speranței by Real Racing (Jerome France și Didier Balcaen) și-a adujecat titlul încă din runda trecută.

 

sursa: fras.ro

Alte știri din Motorsport