Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Raliul Brașovului: Tempestini, din nou campion național absolut
29 Oct 2022

Raliul Brașovului: Tempestini, din nou campion național absolut

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) a câștigat categoric ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, TESS Rally Brașov 2022, și a încheiat pentru al cincilea an consecutiv pe prima poziție în clasamentul general. Tempestini a ajuns la titlul cu numărul 7, egalându-l pe legendarul Ludovic Balint, și este la doar unul singur de recordul lui Titi Aur.

După o primă zi în care și-a asigurat un avantaj confortabil, fiind la 1 minut și 11 secunde în fața principalilor contracandidați Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2), echipajul de la Napoca Rally Academy și-a conservat sâmbătă rezultatul și chiar a mărit ecartul cu încă aproape 7 secunde înaintea power stage-ului de la Bran.

Pe ultima probă, acolo unde a fost susținut din plin de fanii săi, Tempestini a jubilat și chiar a reușit să se impună în mod entuziasmant, bucurându-se la final de a opta victorie din carieră la Brașov. Acesta deține recordul de victorii la etapa de sub Tâmpa.

Campionul național absolut s-a impus în 7 dintre cele 10 probe speciale ale etapei din județul Brașov, înregistrând un timp total de 01:25:43,1.

Pe locul 2 la general a venit Sebastian Barbu, la 01:18,5 de câștigător. Barbu se bucură acum, pentru al doilea an consecutiv, de titlul de vicecampion național.

Podiumul TESS Rally Brașov 2022 a fost completat de echipajul local Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Gîrtofan jr se poate lăuda cu primul său podium general la finalul unui sezon, încheind tot pe 3, dar totodată și-a adjudecat și titlul la asfalt.

După un excelent loc 4 la general după prima zi la bordul unui Mitsubishi Evo, Raul Badiu a abandonat chiar în prima parte a zilei decisive după o ieșire în decor. De altfel, un total de 23 de echipaje au fost nevoite să renunțe la raliu pe parcursul probelor speciale din cauza tehnice sau accidente. Printre abandonuri se numără și cel al lui Marius Sîncrăianu (Peugeot 208 R2), care se afla pe 9 după 6 probe speciale.

 

sursa: fras.ro

Alte știri din Motorsport