Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Francesca și Norbert Maior, din nou pe podium în FIA ERC 2023FRAS.ro
10 Iul 2023

Francesca și Norbert Maior, din nou pe podium în FIA ERC 2023

Trei sportivi din România au fost la startul etapei a 5-a din Campionatul European de Raliuri (FIA European Rally Championship) – Raliul Scandinaviei, Norbert Maior și Francesca Maior obținând, pentru a doua oară consecutiv, locul 3 în clasamentul ERC Junior și ERC4.

“Este un loc 3 care se simte, în Suedia, ca un loc 1. A fost un raliu muncit, nu doar pe probe, ci și la nivel de pregătire. Fără voi nu am fi reușit. Este rezultatul nostru, dar și al vostru. Vă mulțumim din suflet că ați crezut în noi și că ne-ați ajutat să fim mai aproape de visul nostru”, a precizat Norbert Maior, la finalul etapei din Suedia, unde, alături de sora sa, s-au clasat pe locul 19 la general.

În cadrul Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2023 s-a mai prezentat la start și Bogdan Cuzma, alături de Minor Ilka, echipajul terminând pe locul 39. Multiplul campion al României, Simone Tempestini, nu a participat nici la această etapă.

Echipajul Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Suedia/Marea Britanie) a câștigat Raliul Scandinaviei.

În clasamentul general al FIA European Rally Championship 2023, după 5 etape, conduce britanicul Hayden Paddon, cu 142 de puncte, urmat de letonul Martins Sesks, cu 108 de puncte, în vreme ce Simone Tempestini ocupă locul 21.

La ERC 4, Norbert și Francesca Maior ocupă locul 3 (66 pct), după 5 etape, în vreme ce în clasamentul Junior ERC se află pe locul 2, cu același număr de puncte, la jumătatea sezonului (3 etape).

Următoarea etapă din cadrul FIA European Rally Championship 2023 se va desfășura în Italia – Rally di Roma Capitale, în perioada 29-30 iulie.

 

sursa: fras.ro

Alte știri din Motorsport