Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Super Rally: Jerome France, din nou campion
04 Oct 2022

Super Rally: Jerome France, din nou campion

A cincea etapă din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet, organizată la București, a stabilit și numele campionului pentru sezonul 2022. Jerome France, campion național en-titre, a fost cel mai rapid pe circuitul amenajat pe Șoseaua Kiseleff și și-a asigurat, matematic, titlul pentru al doilea sezon consecutiv.

France a dominat atât antrenamentele, cât și manșa de concurs în care a luat startul stabilind timpul de referință al etapei, 01:44,565, fiind la o secundă de a bate recordul lui Costel Cășuneanu din 2021. În cea de-a doua manșă nu a mai concurat, după ce Mihai Leu, penultimul la start, a ieșit în decor, iar situația din clasament nu se mai putea schimba.

Cu această victorie la Trofeul UniCredit Leasing powered by Audi, a 4-a din acest sezon, France are un total de 102 puncte, în timp ce principalul urmăritor, Costel Cășuneanu, clasat al doilea la București, are doar 76, cu o etapă înaintea finalului de sezon. Pe 3 în clasamentul general se află Mihai Leu, cu 59 de puncte.

După Cășuneanu, cu un timp de 01:47,644, podiumul general de la București a fost completat de juniorul Bogdan Duma, care a încheiat traseul în 01:51,124. Este al doilea rezultat important pentru Duma, după victoria de la Craiova.

Un total de 25 de piloți au luat startul în etapa care a strâns mii de spectatori pe traseul dintre Arcul de Triumf și Piața Presei Libere. Runda a stabilit campionii și la grupe și clase. Costel Cășuneanu și-a asigurat titlurile la Grupa 2 și Clasa 2B, în timp ce Daniel Grămadă e sigur că va încheia sezonul pe 1 la 2A.

Cea mai intensă luptă se dă la echipe, acolo unde Impuls Leasing (Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache) conduce în continuare, dar are un avantaj de numai 5 puncte în fața celor de la Real Racing (Jerome France și Didier Balcaen).

Conform programului, ultima etapă ar trebui să aibă loc în perioada 21-22 octombrie la Timișoara, dar în acest moment nu este confirmată.

 

sursa: fras.ro

Alte știri din Motorsport