Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Raliul Clujului 2022, gata de start
06 Oct 2022

Raliul Clujului 2022, gata de start

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA 2022, a opta etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, va debuta vineri seară cu startul festiv de lângă Cluj Arena, urmând ca sâmbătă și duminică să aibă loc cele 8 probe speciale cu o lungime de 127,4 kilometri.

Clujul va fi terenul unei noi lupte pentru titlu între Simone Tempestini și Sebastian Barbu. Câștigător la edițiile din 2015, 2016, 2019 și 2020, clujeanul va reveni la finalul acestei săptămâni la bordul modelului Porsche 997 GT3 după ce pe macadam a preferat Skoda Fabia Rally2 Evo. Anul trecut, Barbu s-a clasat al doilea la Cluj, însă acum e obligat să câștige pentru a mai spera la titlul de campion absolut. Conform algoritmului de calcul pentru stabilirea clasamentului final, vor conta cele mai bune 7 rezultate, iar avantajat este Tempestini, care are deja două runde cu 0 puncte, astfel că doar va aduna la Cluj și Brașov.

Nu mai puțin de 9 modele cu configurație Rally2/R5 se vor afla pe traseul de concurs de-a lungul celor două zile. Noutatea din acest sezon este Ioan Mihuț, care va pilota un Peugeot 208 R5. De asemenea, la Cluj va reveni și Jean Tatu, absent în ultima perioadă după accidentul de la Raliul Argeșului.

Barbu (Skoda Fabia Rally2), Dan Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5), Bogdan Cuzma (Skoda Fabia Rally2), Bogdan Marișca (Skoda Fabia Rally2), Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2) și Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2) vin și ei la Cluj cu modele de top. Etapa va avea coeficient 1,2.

Etapa de la Cluj este decisivă în lupta pentru titlul dedicat campionatului național pe asfalt, acolo unde Gîrtofan jr conduce detașat și este mare favorit, dar Manole și Teslovan păstrează șanse matematice. Andrei Gîrtofan poate deveni campion chiar și cu o clasare pe locul 5 în această rundă.

Veteranul Bogdan Marișca a debutat în Raliul Clujului în urmă cu 28 de ani, în 1994, în timp ce Dan Gîrtofan a ajuns în CNR Betano un an mai târziu. Aceștia dețin atât recordul de prezențe pe probele din județul Cluj, cât și de podiumuri. Marișca a fost de 14 ori în Top 3, de 5 ori pe cea mai înaltă treaptă, în timp ce Gîrtofan a urcat pe 13 ori pe podium, impunându-se de 3 ori.

Raliul Clujului 2022 va avea vineri seară startul festiv, iar sâmbătă de la ora 13:33 are programată prima probă specială, Măguri Răcătău 1, pe o lungime de 9,3 kilometri. Sâmbătă, Măguri Răcătău va fi parcursă de două ori, la fel ca Râșca (18,6 kilometri). Duminică, probele Dângău și Dealu Botii vor fi parcurse de câte două ori.

 

sursa: fras.ro

Alte știri din Motorsport