Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Oracle Red Bull Racing e pregătită pentru spectacol la București
08 Sep 2022

Oracle Red Bull Racing e pregătită pentru spectacol la București

Oracle Red Bull Racing este pregătită pentru un spectacol unic în Piața Constituției din București, sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 14:00. Evenimentul Red Bull Racing Show Run aduce un adevărat festival al motorsportului în centrul capitalei, acolo unde un monopost RB7 al Oracle Red Bull Racing va fi atracția principală, completat de momente care redau vibe-ul orașului.

Intrarea la eveniment este liberă, astfel încât oricine poate trăi experiența de a vedea un monopost de Formula 1 îndeaproape. Alături de el, organizatorii pregătesc multe alte momente memorabile. Vor mai fi prezente la show mașini de drift pilotate de Red Bull Driftbrothers și o motocicletă de stunt riding mânuită de proaspătul deținător de record mondial, Arūnas Gibieža.

Monopostul Oracle Red Bull Racing RB7 a fost pilotat de Sebastian Vettel și Mark Webber în sezonul din 2011 al Campionatului Mondial de Formula 1 și i-a adus echipei titlul mondial atât la constructori, cât și la piloți – prin Vettel. RB7 este considerat unul dintre cele mai dominante și impresionante din istoria competiției, obținând 12 victorii și 18 pole position-uri din 19 curse. Motorul Renault al monopostului dezvoltă 750 de cai putere, ajungând până la 18.000 de turații pe minut.

În timp ce Max Verstappen și Sergio Perez concurează în Marele Premiu al Italiei, de la Monza, RB7 va reprezenta atracția principală de la Red Bull Racing Show Run Bucharest. Monopostul va fi pilotat într-o demonstrație vizuală și auditivă de Patrick Friesacher, fost pilot de Formula 1 și primul junior Red Bull. Atât Verstappen, cât și Perez, i-au invitat pe români să ia parte la evenimentul din București, prin mesaje video.

Red Bull Driftbrothers este echipa de piloți profesioniști de drift formată din frații Elias și Joe Hountondji. Cei doi au o experiență de peste 12 ani de activitate împreună, cu 5 campionate câștigate și peste 90 de prezențe pe podium. Aceștia sunt pregătiți să facă spectacol în Piața Constituției la bordul a două mașini BMW G82 M4 cu peste 1000 de cai putere, special concepute pentru drifting.

Arūnas Gibieža aduce spectacolul pe două roți în centrul atenției în demonstrația sa de îndemânare pe o motocicletă de stunt riding. Profesionist din 2005, acesta este proaspăt deținător al recordului mondial pentru cel mai lung wheelie pe motocicletă fără să atingă ghidonul cu mâinile. Aras, așa cum este poreclit, va pilota o motocicletă Kawasaki Ninja 636 construită la comandă și va încânta publicul cu îndemânarea sa.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

Accesul publicului la eveniment se poate face începând cu ora 14:00, când porțile se deschid dinspre străzile: Calea 13 Septembrie, Bulevardul Unirii și Bulevardul Națiunile Unite. Întreaga zonă din jurul Bulevardului Libertății va fi cufundată într-o atmosferă de festival. Publicul poate lua parte la activități strâns legate de motorsport, precum schimbatul de pneuri în Pit Stop Challenge, sau testarea abilităților de memorie, concentrare și reflexe necesare unui pilot cu ajutorul Red Bull Tryouts.

Partenerii evenimentului, Betano și Kaufland, pun de asemenea la dispoziție spații unice de activități specifice motorsportului, sau, după preferințe, de relaxare.

Accesul publicului pe Bulevardul Libertății va fi oprit în întregime la ora 16:45, pentru ca show-ul să înceapă la ora 17:00. Atunci, în Piața Constituției va intra în lumina reflectoarelor campionul național de raliuri al României, Simone Tempestini. Acesta va face o demonstrație la bordul mașinii sale de raliuri, în timp ce componenții echipei UPB Drive Formula Student a Universității Politehnica București și mașinile Hot Rod vor anima începutul evenimentului.

Primăria Municipiului București, prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție, pregătește publicului mai multe momente artistice surpriză, o atmosferă muzicală memorabilă asigurată de DJ Undoo și DJ HEFE, precum și o zonă gastronomică urbană cu numeroase food truck-uri pentru toate gusturile.

Monopostul RB7 pilotat de Patrick Friesacher, mașinile de drift ale Red Bull Driftbrothers și demonstrația de stunt riding a lui Arūnas Gibieža vor întreține spectacolul în mai multe reprize, începând cu ora 17:30. Punctul culminant al Red Bull Racing Show Run va avea loc la ora 19:45, când toți protagoniștii vor lua cu asalt Bulevardul Libertății pentru o ultimă reprezentație.

După ce show-ul își trage cortinele, atmosfera va fi întreținută în continuare în Piața Constituției de către Dj Hefe până la ora 22:00.

Restricții de circulație vor exista în zonă în zilele din jurul evenimentului, astfel:

  • În perioada 7-9 septembrie, în intervalele orare 22:00 – 06:00 banda 1 de pe Bd. Libertății, sensul de mers dinspre Bd. Națiunile Unite către Calea 13 Septembrie.

  • 9 septembrie, ora 23:00 – 11 septembrie, ora 23:00: Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C Brătianu și Piața Constituției (inclusiv alveolele aferente); Bd. Libertății, tronsonul cuprins între Splaiul Independenței și Calea 13 Septembrie; Bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între Piața Națiunile Unite (Clădirile Gemenii Sitraco) și până la Strada Izvor.

Regulile de participare și de acces la eveniment se pot găsi aici.

Alte știri din Motorsport