Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Romania Historic Winter Rally 2023: Paul Chabloz / Philippe Escobar au câștigat a 7-a edițieMomentum Images – eWRC
25 Ian 2023

Romania Historic Winter Rally 2023: Paul Chabloz / Philippe Escobar au câștigat a 7-a ediție

Romania Historic Winter Rally, competiție care a dat startul sezonului 2023 în motorsport, la Comandău (Covasna), a fost adjudecată de echipajul Paul Chabloz / Philippe Escobar, din Franța, la bordul unui BMW 325 iX E30.

Paul Chabloz / Philippe Escobar s-a impus pe proba specială „Chiuzul Păpăuți”, iar conaționalii Patrice Perche și Julien Saunier (Subaru Impreza GT Turbo) au câștigat proba în sens invers, primii stabilind un avans de peste 14 secunde în fruntea ierarhiei provizorii, după prima zi.

A doua zi, belgienii Grégoire de Mevius și André Leyh, câștigătorii ediției trecute, s-au impus pe „Comandău 1” si „Comandău 2”, iar francezii Paul Chabloz și Philippe Escobar și-au adjudecat proba specială „Păpăuți”, astfel că aceștia din urmă reușeau să se mențină lideri în clasamentul provizoriu, dar distanța scăzuse la arpoximativ 6 secunde față de principalii urmăritori, echipajul belgian.

Din păcate pentru de Mevius si André, totul s-a încheiat pe proba „Mica Siriu 1”, câștig de cauză având echipajul Patrice Perche / Julien Saunier, urmat de Chabloz / Escobar, care și-a mărit astfel avantajul din clasamentul general la 1 minut si 9 secunde. Pe „Korpás 1” Chabloz / Escobar au câștigat și și-au mărit avansul la „general” la aproximativ 2 minute, iar pe „Mica Siriu 2” scenariul de pe „Korpás 1”, liderii impunându-se și pe „Korpás 2”.

Înaintea ultimei zile de concurs, echipajul Chabloz / Escobar avea un avantaj de peste 2 minute și 20 de secunde în fața lui Perche și Saunier, pe locul 3 situându-se un alt echipaj din Hexagon, Pierre Vivier-Muglioni Pierre / Jean-Pierre Finidori . În aceste condiții, Patrice Perche și Julien Saunier și-au adjudecat atât urcarea pe „Comandău 3”, cât și „Korpás 3”, în vreme ce belgienii Christophe d’Ansembourg / Werner d’Ansembourg și-au adjudecat proba de pe „Betașu”, avansul liderilor Chabloz / Escobar păstrându-se la peste 2 minute.

Ultima specială, „Păpăuți 2”, a fost adjudecată de Perche și Saunier, iar Paul Chabloz și Philippe Escobar nu au mai putut fi ajunși și au fost declarați învingători, cu 55 de secunde avans. Cei doi au fost urmați pe podium de Patrice Perche și Julien Saunier (Subaru Impreza GT Turbo), respectiv un alt echipaj din Franta, Pierre Vivier-Muglioni și Pierre-Jean Finidori (Subaru Impreza WRX).

Așadar, Romania Historic Winter Rally continuă să-și schimbe câștigătorii de la an la an. Înaintea lui Paul Chabloz a fost Gregory de Mevius (2022), apoi fiul acestuia Ghislain de Mevieus (2021), Charles Munster (2020), Eric Royere (2019), Laurent Battut (2018) și Patrick Ferrier (2017).

 

sursa: fras.ro

Alte știri din Motorsport