Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
România își păstrează aurul continentalAFP / Mediafax Foto
08 Sep 2019

România își păstrează aurul continental

Tricolorele au terminat neînvinse meciul de astăzi din finala Campionatelor Europene de tenis de masă în care au întâlnit selecționata Portugaliei. În Salle Sportive Métropolitaine Trocadiere din Nantes, fetele noastre au ieșit fiecare de la masă învingătoare după partide viu disputate.

Prima intrată în concurs, Bernadette Szocs a înfruntat-o pe Shao Jieni în fața căreia a câștigat primul set și apoi a revenit de la 1:2 pentru a se impune cu 3:2 și a aduce primul punct în contul României. O desfășurare în oglindă până la setul decisiv a avut cea de-a doua întâlnire a finalei, cea în care Daniela Dodean Monteiro a înfruntat-o pe veterana formației lusitane, Yu Fu, jucătoare în vârstă de 41 de ani. Daniela a fost cea care a dictat ritmul în decisiv în fața unei adversare ce părea obosită și care nu a reușit decât 3 puncte, cele două victorii obținute la limită contând foarte mult la moral înaintea meciului cu numărul 3. Aici, Eliza Samara a rupt cu greu echilibrul în primul set contra Leilei Oliveira, cea mai slab cotată componentă a echipei Portugaliei, și s-a impus cu 11:9, după care rezistența adversarei s-a năruit și după alte două seturi tranșate fără probleme finala a ajuns la punctul final.

Așadar, selecționata României alcătuită din Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu și antrenorul Viorel Filimon și-a păstrat titlul continental, o performanță unică în sportul românesc la nivel de echipe.

 

Rezultatele disputelor din finală au fost:

Bernadette Szocs - Shao Jieni  3:2 (11:7, 8:11, 6:11, 11:7, 11:6)

Daniela Dodean Monteiro - Yu Fu  3:2 (7:11, 11:8, 11:9, 6:11, 11:3)

Eliza Samara - Leila Oliveira  3:0 (11:9, 11:7, 11:6)

Alte știri din Tenis de masă