Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
România joacă sferturile de finală la HalmstadCiprian Sterian / Mediafax Foto
02 Mai 2018

România joacă sferturile de finală la Halmstad

Campionatul Mondial pe echipe se desfășoară în perioada 29 aprilie – 6 mai în localitatea suedeză Halmstad. România este prezentă cu selecționata feminină, cea care deține titlul european, și a avut o evoluție fulminantă în faza grupelor. Jucătoarele pregătite de Viorel Filimon – Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu și Adina Diaconu – au obținut calificarea direct în faza sferturilor de finală după ce au câștigat grupa C formată din 6 reprezentative.

În cele cinci partide disputate, România a pierdut una singură, cea contra Olandei, cu larga contribuție a oficialilor competiției care au modificat procedura de completare a fișei de jucătoare și considerând că antrenorul echipei noastre nu s-a prezentat la termen pentru a finaliza procedura de completare a fișei de joc, au completat fișa din oficiu. În cele din urmă fetele noastre s-au mobilizat și au depășit ieri două selecționate asiatice obținând primul loc în grupă.

Iată rezultatele înregistrate:

Duminică, 29 aprilie

România – Cehia 3-1

România – Olanda 1-3

Luni, 30 aprilie

România – Polonia 3-1

Marți, 1 mai

România – Taiwan 3-0

România – RPD Coreeană 3-1

Câștigarea grupei a adus automat echipei României statutul de sfertfinalistă, în timp ce ocupantele locurilor 2 și 3, RPD Coreeană și respectiv Taiwan, au disputat optimile de finală. Conform tragerii la sorți, în sferturile de finală fetele noastre vor juca contra selecționatei Hong Kong-ului, cea care a trecut în optimi de Taiwan cu 3-1.

Alte știri din Tenis de masă