Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
România se califică în sferturile de finală ale CM pe echipeAFP / Mediafax Foto
23 Feb 2018

România se califică în sferturile de finală ale CM pe echipe

La Copper Box Arena din Londra a început ieri Cupa Mondială de tenis de masă pe echipe, ediția 2018, competiție la care sunt prezente un număr de 12 selecționate, atât în proba feminină cât și în cea masculină. Selecționata feminină a României alcătuită din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Daniela Dodean Monteiro și pregătită de Viorel Filimon, a fost repartizată în grupa D alături de Taiwan și Australia și a obținut calificarea în faza a doua a competiției, cea a sferturilor de finală.

Ieri, în primul meci din grupă, tricolorele au fost învinse de puternica formație asiatică cu scorul de 3-1, singura victorie aparținând lui Bernadette Szocs. Succesul decisiv pentru calificarea în sferturi a venit astăzi în disputa cu Australia, scorul fiind stabilit după primele două meciuri de simplu. Perechea Daniela Dodean-Monteiro/Eliza Samara a deschis partida cu o victorie în minim de seturi, apoi Elizabeta Samara și Bernadette Szocs și-au învins în aceeași maniefă categorică adfversarele. Așadar, 3-0 pe linie, la general și la întâlnirile din jurul mesei și campioana europeană en titre se califică alături de Taiwan în faza eliminatorie, asiaticele câştigând grupa după 3-0 cu Australia.

De remarcat faptul că România este singura țară europeană prezentă în competiție în afara echipei gazdă a Angliei, aceasta fiind eliminată din grupa C. În sferturi s-au mai calificat Japonia, China, Hong Kong, Statele Unite, RPD Coreeană și Singapore. De asemenea, România și Egipt au fost singurele echipe care nu au avut în componență jucătoare asiatice naturalizate.

Alte știri din Tenis de masă