Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
JE2023: Aur pentru echipa feminină de tenis de masăCristian Nistor / COSR / Team Romania
01 Iul 2023

JE2023: Aur pentru echipa feminină de tenis de masă

La captătul a două ore și jumătate, echipa feminină de tenis de masă a României - Bernadette Cynthia Szőcs, Andreea Dragoman, Adina Mihaela Diaconu - a reușit o victorie spectaculoasă, cu 3-2 în fața reprezentativei Germaniei în finala competiției.

Răsturările de scor de infarct, schimburile de mingi cu viteza sunetului, atacurile și retururile incredibile au fost sarea și piperul întâlnirii. Chiar și fără Elizabeta Samara, accidentată în preziua finalei, România a obținut Victoria în fața Germaniei, o frumoasă revanșă față de ediția trecută a Jocurilor Europene când în ultimul act s-au impus nemțoaicele.

Partida a început cu meciul de dublu, Andreea Dragoman și Adina Mihaela Diaconu reușind o partidă de zile mari la captul căreia s-au impus cu 3-2. Punctul culminat al meciului a fost setul 2 câștigat de românce cu 19-17, aproape încă un set.

A urmat partida de simplu dintre cele mai valoroase jucătoare ale ambelor echipe Benadette Szocs și Ying Han, o chinezoaică în vârstă de 40 de nai, naturalizată în Germania, numărul 9 mondial. Asiatica a început în forță și și-a adjudecat primele două seturi. Medaliată cu aur la simplu și cu bronz la dublu mixt la acesată ediție a Jocurilor Europene, Bernie și-a demonstrat statutul de mare jucătoare și a câștigat urmâtoarele trei seturi și în final meciul, aducând România în avantaj cu 2-0.

A urmat Andreea Dragoman care a făcut la rândul său un meci mare în fața lui Xiaona Shan, pe care din păcate l-a pierdut cu 2-3. Rămân însă memorabile cele 5 mingi de meci pe care le-a salvat, revenirile ei în forță și schimburile de mingi spectaculoase.

Adina Diaconu pierdut fără drept de apel, 0-3, în fața experimentatei Ying Han, dar în meciul decisiv Bernadette Szocs nu a avut probleme cu Nina Mittelham pe care o mai învinsese cu câteva zile înainte în competiția de simplu și astabilit scoru final România -Germania 3-2.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Tenis de masă