Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
Samara cucerește bronzul la Campionatul European individual de tenis de masăAFP / Mediafax Foto
27 Iun 2021

Samara cucerește bronzul la Campionatul European individual de tenis de masă

Campionatul European individual de tenis de masă a avut loc în Centralny Ośrodek Sportu Torwar din Varșovia, Polonia, între 22-27 iunie. Amânată cu an, actuala ediție a avut la start nouă sportivi români și patru antrenori, în drumul spre podiumul european, în probele de simplu și dublu, unica medalie fiind obținută de constănțeanca Elizabeta Samara.

Samara a evoluat direct pe tabloul principal și a obținut o serie de patru victorii consecutive, trecând succesiv de Hana Arapovic (Croația), scor 4:2, Prithika Pavade (Franța), scor 4-2, Christina Kallberg (Suedia), scor 4:2, și Sabine Winter (Germania), scor 4:2. Ajunsă în semifinale, Samara a fost învinsă de Petrissa Solja (Germania), cu scorul de 4-2.

Bernadette Szocs a trecut în primul tur de Kornelija Riliskyte (Lituania), scor 4:0, dar a cedat în turul secund în fața suedezei Linda Bergström, scor 4:1. Daniela Monteiro Dodean a învins-o în primul tur pe belgianca Nathalie Marchetti, scor 4:0, a beneficiat apoi de retragerea olandezei Britt Eerland, dar a fost învinsă în turu 3 de portugheza Fu Yu, scor 4:0. Adina Diaconu a debutat cu o victorie, 4:1, contra polonezei Natalia Partyka, apoi a cedat la limită, scor 4:3, în fața austriecei Sofia Polcanova, iar Andreea Dragoman a pierdut în turul inaugural contra lui Ying Han (Germania), scor 4:1.

Pe tabloul probei de dublu feminin au fost înscrise două dubluri tricolore, Elizsabeta Samara și Daniela Monteiro Dodean jucând două tururi. În prima rundă au trecut cu 3:1 de italiencele Jamila Laurenti și Gaia Monfardini, apoi jucătoarele germane Nina Mittelham și Sabine Winter le-au eliminat cu 3:1. Bernadette Szocs și Adina Diaconu au fost eliminate din primul tur de turcoaicele Ozge Yilmaz și Ece Harac, scor 3:0.

În competiția de simplu a băieților, Ovidiu Ionescu a dispus cu 4:0 de belgianul Robin Devos, cu 4:2 de italianul Niagol Stoyanov, cu 4:0 de germanul Patrick Franziska, dar a fost învins în sferturile de finală de portughezul Marcos Freitas, scor 4:1. Hunor Szocs a disputat trei tururi, victoriile contra francezului Emmanuel Lebesson, scor 4:1, și austriacului Daniel Habesohn, scor 4:2, fiind urmată de înfrângerea cu 4:2 în fața suedezului Mattias Falck. Rareș Șipos a pierdut în primul tur al probei de simplu în fața croatului Tomislav Pucar, scor 4:2.

În proba de dublu a băieților, Hunor Szocs și Rareș Șipos au fost eliminați în primul tur cu 3:1 de rușii Kirill Skachkov și Vladimir Sidorenko, iar Ovidiu Ionescu a făcut pereche cu slovacul Lubomir Pistej și a fost eliminat tot în rundul inaugural de portughezii Tiago Apolonia și Joao Monteiro, scor 3:1.

Tot un tur au trecut și participanții din proba de dublu mixt. Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au obținut o victorie cu 3:2 în fața perechii austriece Daniel Habesohn/Yuan Liu, pentru ca în optimi să piardă în fața germanilor Dang Qiu/Nina Mittelham, câștigătorii trofeului. Elizsabeta Samara a făcut pereche cu austriacul Robert Gardos și a învins în primul tur cu 3:0 dublul sârb Marko Jevtovic/Sabina Surjan, pentru a pierde apoi cu 3:1 în fața francezilor Emmanuel Lebesson/Jia Nan Yuan.

Eduard Ionescu nu a reușit să treacă de faza calificărilor nici în proba de simplu, nici în cea de dublu.

Alte știri din Tenis de masă