Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Juniorii obțin victoria și calificarea la Campionatele Mondiale!Hepta / Mediafax Foto
20 Iul 2018

Juniorii obțin victoria și calificarea la Campionatele Mondiale!

În ultima zi a probei pe echipe la Campionatele Europene de Tenis de Masă STAG 2018, juniorii I au jucat pentru calificarea la Campionatele Mondiale.

După ce în prima zi a competiției, fetele junioare I au pierdut în fața Franței, ele au reușit să își ia revanșa și să obțină victoria cu scorul de 3 – 1. Andreea Dragoman a fost cea care a deschis meciul, jucând cu Leila Mostafavi. După ce a pierdut acest prim meci, Dragoman a adus punctul câștigător în al 4lea meci împotriva lui Lucie Gauthier. Fetele din România au câștigat fiecare punct în urma unor meciuri foarte strânse a câte 5 seturi.

Fetele sunt fericite și încântate de medalia de bronz obținută. „Noi de la început ne-am dorit o medalie, deci nu suntem dezamăgite. Se putea și mai bine, dar este un rezultat bun și locul 3.”, a declarat Andreea Dragoman la finalul meciului.

Meciul fetelor a fost unul foarte dificil și emoționant, mai ales că scorul a arătat sorți de izbândă când pentru o echipă, când pentru cealaltă. Andreea Hudușan a jucat un astfel de meci: „Am avut un meci foarte greu. Am condus cu 2-0. După m-a ajuns și într-un final am reușit să câștig. Sunt extrem de fericită că am putut să aduc un punct României și să câștigăm.”

Pentru Tania Plăian medalia de bronz este un rezultat pe care și l-a dorit de când a terminat anul trecut Campionatul European „deoarece știam că sunt acasă și mi-am dorit foarte mult să aduc medalia asta la echipe și mă simt foarte fericită pentru că am reușit să îmi îndeplinesc unul dintre obiective.”

Componența echipei de fete juniori I: Andreea Dragoman, Tania Plăian, Andreea Hudușan, Luiza Popescu și Elena Oprea.

 

Și băieții juniori I au reușit să obțină victoria împotriva Germaniei cu scorul de 3 – 1. Rareș Șipoș, cel care a jucat primul meci împotriva lui Kay Stumper și cel mai bine clasat jucător în clasamentul ETTU (European Table Tennis Union – Uniunea Europeană de Tenis de Masă) a obținut victoria cu scorul de 3 – 1 la seturi. Cristian Pletea a câștigat ambele meciuri cu scorul de 3 – 2, semn că meciul s-a jucat foarte strâns și cu foarte multe emoții. Dragoș Oprea, al treilea jucător al echipei a pierdut în fața lui Cedric Meissner cu scorul de 2 – 3, deși a jucat foarte bine și a fost pe punctul de a reuși victoria.

În ciuda victoriei pentru locul 3, băieții sunt dezamăgiți de rezultat întrucât și-ar fi dorit să joace pentru locul 1. „Este un rezultat bun cel de azi, dar per total eu sunt dezamăgit că nu am reușit să câștigăm cu Rusia și a fost o înfrângere grea. Dar este bine că ne-am redresat și am reușit să câștigăm azi și să obținem calificarea. Eram favoriți 1, iar starea noastră după pierderea semifinalelor este cumva normală.” a spus Rareș Șipoș.

Cristian Pletea este și el dezamăgit de rezultatul obținut la echipe: “Rusia este o echipă foarte puternică și pot să zic că și în finală pornesc ca favoriți. Având în vedere că timp de cinci ani în această formulă încercăm să câștigăm este o dezamăgire pentru toți, dar sper să jucăm bine și să facem un rezultat bun la Campionatele Mondiale.”

Componența echipei de băieți juniori I: Cristi Pletea, Rareș Șipoș, Dragoș Oprea, Mihai Zamfir, Mihai Nemaciuc.

Ambele meciuri jucate de juniorii români au avut ca miză calificarea la Campionatele Mondiale. Până acum se calificau primele 5 echipe din Europa, însă de anul acesta se califică doar primele 3.

 

sursa: frtmromania.ro

Alte știri din Juniori