Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
JE2023: Aur și bronz pentru România la tenis de masăCOSR
27 Iun 2023

JE2023: Aur și bronz pentru România la tenis de masă

Bernadette Szocs și Elizabeta Samara au cucerit medaliile de aur, respectiv bronz la simplu feminin în concursul de tenis de masă. Cele două românece au ratat șansa de a se întâlni în finală, dar s-au întâlnit pe podium.

La capătul unei finale dramatice, Bernadette Szocs a cucerit aurul la Jocurile Europene. Sportiva din Tîrgu Mureș a reușit o partidă de excepție contra chinezoaicei Xiaoxin Yang, naturalizată în Monaco. Lacrimile de bucurie și săritura pe masă ale lui Bernadette Szocs de la finalul întâlnirii au spus totul despre fantastica tensiune din timpul meciului.

Monegasca a început în forță și și-a adjudecat rapid primele două seturi. Berny părea derutată, dar în setul 3 a revenit în joc. A reușit să se distanțeze (10-6) și să-și fructifice a doua minge de set (11-7), reducând diferența la seturi (1-2). A urmat un nou set câștigat ușor de chinezoiacă, iar scorul a deveni 3-1 pentru monegască. În setul 5, Bernadette Szocs s-a distanțat (9-6), Yang a recuperat (9-8), românca a ratat două mingi de set, iar soarta meciului s-a decis la avantaje. Berni a câștigat a 4-a minge de set și a egalat la seturi (3-3). În decisiv, Bernadette Szocs s-a dezlănțuit. Încurajată frenetic din tribune, românca a câștigat punct după punct și a câștigat en-fanfare setul 7 spre bucuria fără margini a suporterilor.

Eliminată de Xiaoxin Yang din lupta pentru aur, Elizabeta Samara a avut o evoluție spectaculoasă în meciul pentru bronz unde a întâlnit-o pe Natalia Bajor, din Polonia. Reprezentanta României a început în forță și după primele patru seturi coducea cu 3-1 la seturi.

Susținută frenetic din tribune, poloneza a venit din spate într-un moment important din setul 5. A egalat 8-8 a preluat conducerea (10-8) și și-a frunctificat a doua minge de set, reducând diferența la seturi (3-2). Tensiunea a crescut, dar Elizabeta Samara a gestionat excelent setul 5, s-a instalat la conducere (10-6) și și-a fructificat a doua minge de set și meci. Scor final 4-2.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Tenis de masă