Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejarii, la prima etapă a Sevens Grand Prix SeriesSportPictures.eu
05 Iun 2014

Stejarii, la prima etapă a Sevens Grand Prix Series

Echipa națională de rugby 7 a României va debuta în acest week-end la Sevens Grand Prix Series, competiție care continuă tradiția anuală a Campionatului European. În acest an vor fi patru turnee, din care primul are loc în acest week-end, la Lyon, în Franța. Al doilea turneu se va desfășura la Moscova, în Rusia, în perioada 28-29 iunie, iar al treilea la Machester, în Anglia, între 13 și 14 septembrie. Finala este programată ca de obicei, la București, în perioada 20-21 septembrie, pe Stadionul Arcul de Triumf.

Inovația față de anul trecut o reprezintă sistemul de desfășurare al fiecărui turneu. În locul celor două grupe a câte șase echipe, FIRA-AER a recurs la o împărțire în 3 grupe de câte patru echipe. Primele două se califică automat pentru sferturile de finală, unde vor ajunge și două din trei formații clasate pe poziția a treia.

La Lyon, Stejarii sunt în grupă cu Rusia, Portugalia și Spania, toate meciurile urmând a avea loc pe 7 iunie. În dependență de aceste rezultate, vom juca a doua zi în meciurile eliminatorii și de clasament.

Lotul nostru este următorul:

Marius Antonescu, Valentin Ivan, John Varvara, Niculae Barbu, Andrei Filip, Marian Ispir, Alexandru Neaga – CSM Olimpia București, Adrian Apostol – Farul Constanța, Cristian Diniș – CSM Știința Baia Mare, Stelian Burcea  – Timisoara, Andrei Bucurescu – Dinamo, Stephen Hihetah – CSM Știința Baia Mare.

Staff-ul echipei este alcătuit din: Bogdan Muntean – antrenor, Mihai Lazăr – manager, Florin Tasca – preparator fizic și Cătălin Prisacariu – kineto.

 

Modalitatea de intocmire a clasamentului general este pe baza aditiunii de puncte. Astfel, echipele vor primi puncte dupa fiecare etapa, dupa cum urmeaza:

Locul I - 20 de puncte

Locul II - 18

Locul III - 15

Locul IV - 14

Locul V - 12

Locul VI - 10

Locul VII - 7

Locul 8 - 6

Locul IX - 4

Locul X - 3

Locul XI - 2

Locul XII - 1

 

La finele seriei de patru turnee, ultima clasata va retrograda. Anul trecut fusesera programate tot patru etape, insa in cele din urma forul continental a admis disputarea competitiei in doar doua etape, la Lyon si Bucuresti.

Alte știri din Rugby