Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
„Stejarii” pierd duelul pentru bronz la Rugby Europe Championship 2024Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Mar 2024

„Stejarii” pierd duelul pentru bronz la Rugby Europe Championship 2024

Selecționata națională de rugby a României a pierdut cu scorul de 33:40 meciul contra Spaniei din finala mică a Rugby Europe Championship 2024.

Disputat pe Stadionul Jean Bouin din Paris în deschiderea finalei mari dintre Georgia și Portugalia, jocul a fost controlat în startul său de „stejari”, care au înscris două eseuri prin Melinte (min. 5) și Simionescu (min. 15), ultimul transformat de Melinte. De la 12:0, tricolorii au avut o cădere pe final de repriză și au încasat în ultimul sfert de oră trei eseuri semnate de Cian (min. 26), Bell (min. 31) și Pichardie (min. 40), toate transformate de Guemes și scorul pauzei era 21:12 în favoarea ibericilor.

Aceștia au continuat să își mărească avantajul în debutul părții secunde, când eseurile lui Pineiro (min. 44) și Gimeno (min. 50) transformate de Guemes au dus tabela la 35:12, o diferență greu de digerat. Tomane (min. 55) readuce speranța pentru tricolori cu un eseu transformat de Melinte, dar Overejo înscrie în minutul 70 al șaselea eseu al spaniolilor și a clarificat situația câștigătoarei. Răbufnirea de orgoliu a tricolorilor a mai adus două eseuri, Tomane (min. 75) și Mitu (min. 79) transformate de Conache, dar prea târziu pentru a mai spera ceva.

Spaniolii și-au luat Astfel revanșa pentru înfrângerea de anul trecut din finala mică, locul 4 fiind cea mai slabă clasare a tricolorilor în ultimii ani. Trofeul competiției a fost câștigat pentru a 16-a oară de Georgia după victoria cu 36:10 contra Portugaliei, „Lelos” fiind performera Rugby Europe Championship.

Alte știri din Rugby