Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Două victorii ale gazdelor și una a oaspeților în etapa a treia a Ligii de Rugby KauflandSportPictures.eu
28 Apr 2024

Două victorii ale gazdelor și una a oaspeților în etapa a treia a Ligii de Rugby Kaufland

Etapa a treia a Ligii de Rugby Kaufland a adus dispute echilibrate care s-au terminat, două cu victoriile echipelor gazdă, CSM Știința Baia Mare, respectiv CSA Steaua și una cu victoria oaspeților, CS Dinamo.

Meciul care a deschis etapa a avut loc la Timișoara, între SCM UV Timișoara și CS Dinamo, reeditarea finalei Cupei României de la începutul acstei luni. Dinamo a început mai bine partida deschizând tabela în minutul 5 dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Jondre Williams. Imediat, Timișoara pune presiune și își trece în cont prima mare oportunitate de a marca eseu însă balonul de urmărire trimis de Marius Simionescu către Stephen Shennan nu este ajuns de cel din urmă. Totuși, bănățenii punctează dintr-o penalitate reușind egalarea, 3-3, prin Gabriel Rupanu. Timp de un sfert de oră ambele echipe au acțiuni periculoase în 22-ul advers însă nu reușesc să puncteze. În minutul 23, Tevita Manumua culcă balonul în terenul de țintă după mai multe puncte de fixare în 22-ul dinamovist, Rupanu transformă pentru 10-3 și gazdele sunt pentru prima dată la conducere. Acestea își măresc avantajul după un eseu al lui Rupanu, foarte bine deschis de Simionescu, mijlocașul la grămadă al bănățenilor transformându-și încercarea, 17-3. Ecartul se mărește după eseul lui Alexandru Bucur, după o combinație frumoasă între el și Manumua Tevita, Rupanu transformă 24-3. Dinamo încheie prima parte în atac, reușind să marchez eseu după un mol de margine, prin Johan Van Heerden, transformat de Williams Jondre, 24-10.

Dinamo începe mai bine partea secundă, cu un eseu marcat după un mol de margine rulat bine, balonul ajungând la Theys care i-a pasat lui Johan Van Heerden care a marcat, Jondre a transformat pentru 24-17, minutul 45. Gazdele se distanțează din nou după lovitura de pedeapsă transformată de Rupanu, 27-17. Dinamo e mai prezentă în atac, pune presiune și reușește o nouă încercare, pe superioritate numerică, imediat după eliminarea temporară a lui Feofaaki Holoia, Dylan Schwartz plonjând în eseu, 27-22. Oaspeții forțează pe final reușind să egaleze prin eseul lui Sergiu Puescu și să preia conducerea după transformarea eseului de către Williams Jondre, 29-27. Timișoara termină meciul în atac, reușind mai multe puncte de fixare și forțând eseul însă nu reușește să treacă de apărarea dinamovistă, acesta fiind și scorul final.

În cel de-al doilea meci al zilei, la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, CSM Știința a întâlnit pe CS Rapid. Prima repriză a fost dominată de băimăreni care au marcat patru eseuri prin Taliauli Sikuea, Florian Roșu, Mihai Lămboiu și Levani Papidze, trei dintre ele transformate de Mihai Mureșan, 26-0, scorul pauzei. Deși Baia Mare a mai marcat un eseu imediat după reluarea jocului, prin Mihai Dico, transformat de Mureșan, 33-0, bucureștenii au continuat să lupte și au pus primele lor puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, prin Marian Ispir, 33-3. Zimbrii au menținut însă ecartul după ce Robert Hîncu a concretizat efortul înaintării și a culcat balonul în terenul de țintă, Mureșan a transformat pentru 40-3. Treptat, Rapidul a început să lege acțiune după acțiune și să mai pună puncte pe tabelă, întâi dintr-o penalitate, transformată de Ispir, 40-6 și apoi prin două eseuri reușite de Tangimana Fonovai și Ștefan Nedelcu, ambele transformate de Ispir. Meciul se termină cu rezultat de 47-20 pentru Baia Mare, după ce gazdele au reușit să mai marcheze un eseu prin Taliauli Sikuea, care a reușit astfel dubla.

Etapa s-a încheiat la București cu întâlnirea dintre CSA Steaua și CSU ELBI Cluj. Ardelenii au început bine meciul de pe terenul din Ghencea cu un eseu marcat încă din primul minut de căpitanul Toma Mîrzac, care a speculat o greșeală în apărarea stelistă. Militarii revin imediat și marchează două eseuri prin căpitanul Tudor Butnariu și Rafael Florea Jilăveanu, Nichitean transformă pentru 14-5. Clujul rămâne aproape și reduce diferența prin eseul lui Paul Herman, transformat de Mîrzac, 14-12. Ambele echipe își trec în cont câteva șanse de a mai marca însă nu reușesc să concretizeze în puncte acțiunile. Ardelenii trec din nou în avantaj după o nouă penalitate transformată de Mîrzac, 15-14. Steaua reușește să marcheze un eseu prin Robert Neagu, anulat însă ultima pasă fiind considerată înainte, astfel că Clujul intră la vestiare cu avantaj.

După pauză Steaua a început mai bine, a dominat jocul și Taniela Maravunawasawasa a plonjat în terenul de țintă, eseu transformat de Conache, 21-15. Steaua forțează marcarea de noi puncte însă Clujul se apără bine. Tornike Akubardia este eliminat temporar, iar ardelenii profită repede de superioritate și marchează eseu după o acțiune frumoasă, un șut în diagonală lung peste apărarea stelistă, balonul ajunge la Teo Ursu care îl deschide pe Davit Tedeluri, eseu, 21-20. Pe final de meci, roș-albaștrii mai reușesc trei eseuri prin Robert Neagu și Conache – dublă, care a transformat unul, 38-20, scor final.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby