Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Prima etapă a Ligii de Rugby Kaufland le-a aparținut gazdelorSebastian Tataru / SportPictures.eu
13 Apr 2024

Prima etapă a Ligii de Rugby Kaufland le-a aparținut gazdelor

Astăzi a debutat ediția 2024 a Ligii de Rugby Kaufland, cu o primă etapă în care s-au impus echipele gazdă, CS Dinamo, SCM USV Timișoara, respectiv CSM Știința Baia Mare.

La București, campioana en-titre Dinamo a primit vizita celei mai noi echipe din competiție, CS Rapid. Oaspeții au început curajos meciul și au deschis tabela printr-un eseu marcat de Ion Grati, deschis foarte bine de Silviu Mircea, flankerul fiind de neoprit în cursa lui spre terenul de țintă. Marian Ispir a transformat pentru 7-0 în minutul 6. Dinamo a mutat jocul în 22-ul rapidist, a pus presiune, însă nu a reușit să treacă de apărarea adversă. În minutul 15, arbitrul Andrei Gheorghe îi arată cartonașul galben pilierului Justin Theys pentru o intrare cu umărul la placaj, gazdele urmând să joace în 14 jucători pentru 10 minute. În minutul 25, după mai multe minute de presiune, Jondre Williams fructifică în puncte o lovitură de penalizare, reușind primele puncte pentru Dinamo, 7-3.
Rapidul continuă însă în forță și după o acțiune frumos construită pornită de la centrul terenului, balonul ajunge la Silviu Mircea care plonjează în eseu, la colțul terenului, balonul trecând pe la Ispir, Fonovai și Moyake, ultimul deschizându-l perfect pe Mircea. Ispir ratează transformarea, 12-3. Un minut mai târziu, Rapidul reușește al treilea eseu, prin Florin Bărdașu, după o acțiune frumoasă de contraatac pornită de la Alexandru Prescură. Ispir transformă pentru 19-3, în minutul 33. Înainte de intrare la vestiar Dinamo reușește primul eseu prin aripa Santiago Werkalec, transformat de Jondre, 19-10.

Repriza a doua începe cu Dinamo dominând jocul și după 10 minute de pressing reușește să marcheze un nou eseu prin Mihai Graure, transformat de Jondre. Ecartul dintre cele două se reduce astfel la 2 puncte, cu Rapidul aflat la conducere, 19-17. În minutul 54 oaspeții au șansa de a se distanța, însă balonul trimit de Ispir dintr-o lovitură de pedeapsă, de la centrul terenului, nu prinde spațiul buturilor. Gazdele continuă să atace și în minutul 63, pentru prima dată în acest meci, trec la conducere prin lovitura de pedeapsă transformată de Jondre Williams, 20-19. Mai prezenți în joc, dinamoviștii reușesc să se distanțeze pe tabelă după un eseu marcat de Etienne Terblanche, transformat de Jondre, 27-19, în minutul 71. Pe finalul de meci, Dinamo mai marchează un eseu, după o grămada ordonară la 5 metri de terenul de țintă rapidist, Terblanche ia balonul și pe lângă grămadă plonjează în terenul de țintă, Jondre transformă pentru 34-19. Rapidul încheie meciul atacând și forțând eseul, dar nu mai are putere, meciul închizându-se la scorul de 34-19 pentru Dinamo.

Deși condusă la pauză cu 13-12, SCM USV Timișoara a reușit să se impună în fața celor de la CSA Steaua cu 31-21, după o a doua repriză foarte bună. Steaua a început în forță jocul, a marcat un eseu prin căpitanul Tudor Butnariu, transformat de Alin Conache, un avantaj care a ținut puțin pentru că gazdele au egalat prin eseul lui Aleksandr Kalmakhelidze, transformat de Dănuț Jipa, 7-7 în minutul 12. Bucureștenii au preluat din nou conducere, dintr-o penalitate transformată de Alin Conache, 10-7, după care, deși ambele echipe au mai avut șansa de a puncta, tabela a rămas nemodificată până în ultimele 10 minute ale reprizei. Bănățenii au preluat pentru prima dată conducerea în meci după eseul reușit de Alexandru Bucur, autorul unei acțiuni frumoase, 12-10. Steaua a intrat la vestiare cu avantaj după ce mijlocașul la deschidere al militarilor, Ratu Taniela Maravunawasawasa a reușit un dropgol, 13-12.
Repriza a doua a fost controlată de Timișoara care a trecut repede la conducere imediat după reluarea jocului, în 10 minute reușind două eseuri prin Marius Simionescu și Gabriel Rupanu, ambele transformate de Jipa, 26-13. Steaua nu a renunțat la luptă, a atacat și a pus presiune, astfel că în minutul 59, Vasile Balan reușește al doilea eseu stelist, 26-18. În minutul 67, Giorgi Tedoradze vede cartonașul galben pentru greșeli tehnice repetate. Steaua pune presiune și imediat efortul jucătorilor este răsplătit printr-o lovitură de pedeapsă, transformată de Conache, 26-21. Înainte de fluierul final, Khvicha Jgerenaia mărește avantajul pentru Timișoara, cu un nou eseu, 31-21. scor final.

În ultimul meci al zilei, pe Arena Zimbrilor, CSM Știința Baia Mare a învins pe CSU Elbi Cluj, cu 38-7, punctele ardelenilor fiind reușite în a doua repriză. Maramureșenii au dominat jocul, marcând patru eseuri în prima repriză prin James Scott, Kefentse Mahlo autorul unei duble și Darin Onț, Mihai Mureșan transformând trei dintre ele, 26-0, scorul pauzei. De remarcat că timp de 10 minute, clujenii au evoluat în 13 jucători după eliminarea lui Mîrzac și a lui Herman. Deși au dat o replică curajoasă punându-i de multe ori în dificultate pe băimăreni, clujenii nu au avut putere să mențină ritmul cu mai puternicii adversari. În minutul 48, aceștia au reușit singurul lor eseu prin Teo Ursu, transformat de căpitanul Toma Mîrzac, 26-7. Pănă la finalul partidei, gazdele au mai marcat două încercări prin Robert Irimescu și Alexandru Harasim, prima fiind și transformată de Mureșan, 38-7, scor final.

 

În etapa a doua, programată weekendul viitor, CS Rapid o întâlnește pe CSA Steaua, CSU Elbi Cluj pe SCM USV Timișoara, iar Dinamo pe CSM Știința Baia Mare.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby