Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Francezul David Gérard este noul antrenor principal al Stejarilor
15 Dec 2023

Francezul David Gérard este noul antrenor principal al Stejarilor

Naționala de rugby a României va avea de la începutul anului 2024 un nou antrenor principal, pe francezul David Gérard. În vârstă de 46 de ani, acesta a fost antrenorul pachetului de înaintare al echipei Portugaliei la Cupa Mondială de Rugby din Franța din această toamnă, colaborarea cu Os Lobos începând încă din ediția 2023 a Rugby Europe Championship.

“Este o onoare să antrenez o echipă națională. Este parte a evoluției și dezvoltării mele, iar după o participare foarte bună cu Portugalia la Cupa Mondială aveam nevoie de ceva diferit.  Iar acum, fiind numit antrenorul echipei României, aceasta este o mare provocare. Avem lucruri de demonstrat și vom munci din greu pentru asta. În fiecare an trebuie să avem obiective diferite, dar principalul obiectiv este să calificăm echipa pentru Cupa Mondială din Australia. Pentru acest lucru trebuie să câștigăm meciuri în următorii 2, 3 ani. Avem mult de lucru, este un drum lung, dar cred în abilitățile antrenorilor și jucătorilor pe care îi avem în a ne construi viitorul. Trebuie să readucem rugbyul românesc în locul în care s-a aflat și să concurăm cu cele mai bune echipe din Europa și din lume.”, a declarat David Gérard.

David Gérard îl înlocuiește pe Eugen Apjok, care a fost antrenorul Stejarilor în acest an competițional. Contractele staff-ului tehnic al echipei naționale erau valabile până la finalul acestui an, iar în urma neîndeplinirii obiectivelor de performanță stabilite de comun acord, acestea nu au mai fost prelungite.

Format la Toulon unde a și jucat o perioadă lungă, pe postul de linia a doua, el a evoluat pentru mulți ani pentru Toulouse cu care a câștigat mai multe titluri, prin care și Heineken Cup în 2003 și 2005. După încheierea carierei de jucător s-a alăturat staff-ului tehnic al echipei AS Béziers Hérault din PRO D2, după care a preluat funcția de antrenor al pachetului de înaintare al celor de la Lyon, care evolua în TOP 14, având sarcina de a structura diferite momente ale planului de joc: grămada, moluri, ruckuri și apărare. După două sezoane, semnează ca antrenor principal cu Montauban.

În primăvara acestui an s-a alăturat staff-ului echipei Portugaliei în fazele eliminatorii ale Rugby Europe Championship în calitate de consultant în ceea ce privește jocul în margine, pachetul de înaintare și apărarea. Acesta a făcut parte din staff-ul Os Lobos la Cupa Mondială de Rugby din Franța, unde aceștia au jucat pentru a doua oară în istoria echipei.

Naționala de rugby a României va participa în 2024 la Rugby Europe Championship, unde se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia.  Stejarii vor debuta în deplasare, pe 3 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie și cu Portugalia, pe 17 februarie. După partidele din grupă vor urma meciurile de clasament. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby