Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Pariuri
Rivaldo: „Nu ar fi o surpriză pentru mine dacă România se va lupta pentru o medalie la Tokyo”
06 Mar 2021

Rivaldo: „Nu ar fi o surpriză pentru mine dacă România se va lupta pentru o medalie la Tokyo”

Fostul campion mondial Rivaldo crede că echipa României ar putea avea șanse chiar la o medalie la Jocurile Olimpice, acolo unde s-a calificat după o pauză de aproape 60 de ani. Rivaldo a declarat pentru Betfair că este normal ca Simona Halep să se concentreze la rândul ei pe a câștiga o medalie olimpică.

Brazilianul Rivaldo crede că Ianis Hagi și colegii săi trebuie să încerce să ajungă la Tokyo în cea mai bună formă posibilă pentru a avea o șansă la medaliile olimpice.

„Fotbalul din România crește rapid în ultimii ani și acum începe să culeagă roadele,” a spus Rivaldo pentru Betfair. „Sfatul meu pentru jucători, în mod special, este să continue să-și facă treaba la cluburile la care joacă, pentru a ajunge la această competiție într-o formă care le oferă cea mai bună șansă să fie competitivi. Nu ar fi o surpriză pentru mine dacă România va reuși să se lupte pentru o medalie la Tokyo în acest an.

 

Halep ar trebui să țintească să-și completeze palmaresul la Jocurile Olimpice

Rivaldo a vorbit și despre Simona Halep, care țintește la rândul ei o medalie olimpică în acest an. Ca fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, brazilianul este conștient că a reprezenta țara la o asemenea competiție poate fi o prioritate pentru un sportiv.

„Este o plăcere și un moment de referință în carieră să-ți reprezinți țara la o asemenea competiție. Din păcate, considerând tradiția uriașă pe care o are fotbalul brazilian, medalia mea de bronz de la Jocurile Olimpice a fost considerată mai degrabă o dezamăgire în acel moment.”

Rivaldo consideră că există deosebiri între situația sa și cea în care se află Simona Halep, care a declarat recent că ambiția ei numărul 1 în acest an este de a câștiga o medalie olimpică: „Trebuie să ținem cont de sportul despre care vorbim și despre tradiția țării la acel sport. Chiar dacă a fost o realizare importantă pentru cariera mea, poate că aș fi putut face mai multe, așa cum a reușit Neymar și generația lui mai târziu, în 2016.”

„Cred că depinde de importanța pe care o acorzi performanței și ce loc are în cadrul sportului pe care îl practici. Ca fost număr 1 mondial WTA și fostă câștigătoare de Grand Slam, poate că o medalie olimpică este ceva ce lipsește în cariera ei. Dacă acesta este cazul, cred că ar trebui să facă tot ce e posibil să fie în cea mai bună formă la aceste Jocuri Olimpice.

 

Revenirea Barcelonei împotriva lui Sevilla a fost opera lui Koeman

„Barcelona a reușit un rezultat excelent în această miercuri, când a revenit de la 0-2 în prima manșă contra lui Sevilla pentru a se califica în finala Copa del Rey. În ciuda circumstanțelor dificile în care se află clubul, Ronald Koeman face o treabă solidă încercând să aducă din nou clubul spre vârf. A fost frumos să-i vedem bucuria la finalul meciului.”

„Zâmbetul său și sărbătorirea victoriei cu jucătorii sunt semne clare că este concentrat în a readuce Barcelona acolo unde îi este locul, în baza abilităților sale. Chimia pe care o construiește în grupul de jucători pare să devină tot mai puternică, iar acesta este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru a crește optimismul din jurul clubului pentru viitor.”

„Tot grupul trebuie felicitat pentru atitudinea grozavă și pentru că a crezut până la final. Acum e momentul să consolideze victoria și în alte competiții.”

Încrederea poate să-i ajute și în Champions League

„Așa cum am menționat în trecut, nu cred că este posibil ca Barcelona să revină după înfrângerea cu 1-4 din prima manșă, cu PSG, care este o echipă foarte puternică. Totuși, această victorie din Cupa Spaniei este importantă pentru încrederea echipei și jucătorii trebuie să fie încrezători că pot evolua mai bine decât au reușit pe Camp Nou în partida tur. Cred că Barcelona poate veni cu un alt răspuns în Franța, însă că este prea târziu pentru o revenire care ar salva prezența echipei în Europa în acest sezon.”

„Este normal că, fiind un fost jucător al Barcelonei, îmi doresc să văd o revenire de senzație în Paris, însă sincer nu cred că este posibil, dată fiind calitatea lui PSG. În orice caz, mă bucur de răspunsul pe care l-am văzut din partea echipei în meciul cu Sevilla. Este un semn grozav pentru viitor.”

Copa del Rey nu poate salva sezonul lui Barça

„Mereu este frumos să câștigi trofee, iar prezența în finala Copa del Rey a dus clubul mai aproape de o astfel de reușită, însă după investițiile recente asta nu poate salva sezonul slab al clubului.”

„În opinia mea, odată cu foarte probabila ieșire din Champions League, echipa trebuie să urmărească să câștige titlul în Spania. Există încă șanse destul de bune pentru asta, căci mai sunt multe meciuri de jucat. Dacă reușesc să câștige aceste două trofee în acest sezon turbulent, atunci da – pot spune că ar fi un sezon de succes. În orice caz, echipa trebuie să muncească din greu pentru a reuși acest lucru.”

Președinția lui Josep Bartomeu continuă să facă rău imaginii publice a clubului

„Clubul a trecut printr-o nouă săptămână dificilă în afara terenului, așa că este clar că președinția lui Josep Bartomeu a adus mai multe momente rele decât momente bune, iar clubul trebuie să treacă peste acest capitol.”

„Alegerile vin imediat și curând vom vedea un președinte nou care va prelua destinele clubului. Nu pot decât să-i urez tot binele pentru a reconstrui clubul și pentru a-l stabiliza atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere sportiv.”

 

Pentru mai multe de la ambasadorul Betfair, Rivaldo, vizitați www.betfair.com/rivaldo

 

Despre Betfair:

Betfair este unul dintre cei mai mari operatori internaționali de pariuri sportive și a pionierat în industrie bursa pariurilor – Betfair Exchange – în 2000. În afară de Exchange, Betfair operează o gamă de produse de pariuri sportive și cazinou online. Betfair este licențiată ONJN în România până în 31 august 2026, cu licența nr. L1160655W000329. 18+

Alte știri din Pariuri