Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Pariuri
Gordon Strachan despre Viorel Moldovan: „Un om extraordinar, un jucător de echipă”
24 Iun 2021

Gordon Strachan despre Viorel Moldovan: „Un om extraordinar, un jucător de echipă”

Gordon Strachan a vorbit într-un interviu Betfair despre transferul lui Viorel Moldovan la Coventry City, pe vremea când scoțianul era antrenorul echipei în Premier League, în 1998. Moldovan nu a reușit să se impună la Coventry, jucând doar 10 meciuri și marcând un singur gol pentru echipa engleză în campionat. Cu toate acestea, Strachan este de părere că atacantul român a prins doar un context nefavorabil și și-a amintit cu drag de acesta.

„Nu a fost vina lui Moldovan că nu a avut un impact mai mare la Coventry, el a muncit exemplar. A fost un om extraordinar, fără îndoială, un adevărat jucător de echipă. Moldovan era curajos, marca goluri, avea un caracter extraordinar, de aceea l-am adus la club,” a spus Strachan pentru Betfair.

„Am fost mândru că am reușit să fac transferul lui, dar câteodată anumite lucruri se întâmplă în fotbal. Când Moldovan a venit la club și a pus presiune pe Darren Huckerby și Dion Dublin, ambii au jucat fenomenal, cel mai bun fotbal al carierei lor. Cred că atunci au și început să fie chemați la naționala Angliei. Asta s-a întâmplat cu Moldovan.”

Suma plătită de Coventry pentru Moldovan, 3.250.000 de lire, a fost un record în acel moment pentru clubul din Premier League. „Vio” a jucat 10 meciuri în Premier League, marcând un singur gol, dar a contribuit la un parcurs bun al echipei în FA Cup, unde a fost autorul unui gol istoric.

„El va fi mereu ținut minte pentru că ne-a adus o primă victorie din istoria clubului la Aston Villa, într-un meci de Cupa Angliei. El a dat golul decisiv,” și-a amintit fostul său antrenor. Coventry avea să piardă în sferturile de finală, în rejucarea meciului cu Sheffield United.

„Moldovan a avut ulterior o carieră impresionantă în Franța. Am fost foarte mândru de el când am văzut acest lucru. La Coventry au fost pur și simplu circumstanțe. El nu ar trebui să aibă niciun regret legat de felul în care a muncit, s-a antrenat. Pur și simplu Huckerby și Dublin nu puteau fi scoși din primul 11 la momentul respectiv,” a concluzionat Gordon Strachan.

Gordon Strachan este unul dintre Ambasadorii Betfair pe durata EURO 2020. Strachan a avut o carieră bogată ca jucător în Scoția și Anglia, jucând pentru Manchester United sau Leeds United și naționala Scoției. Ca antrenor, Strachan s-a remarcat la Coventry City, echipă la care l-a transferat pe Viorel Moldovan, dar și la Southampton, Celtic și echipa națională a Scoției, pe care a antrenat-o între 2013 și 2017.

 

Despre Betfair:

Betfair este unul dintre cei mai mari operatori internaționali de pariuri sportive și a pionierat în industrie bursa pariurilor – Betfair Exchange – în 2000. În afară de Exchange, Betfair operează o gamă de produse de pariuri sportive și cazinou online. Betfair este licențiată ONJN în România până în 31 august 2026, cu licența nr. L1160655W000329. 18+

Alte știri din Pariuri