Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Halep se oprește în optimiAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
04 Mai 2021

WTA Madrid: Halep se oprește în optimi

Dublă câștigătoare a Mutua Madrid Open, turneu de categoria WTA1000 dotat cu premii totale în valoare de 2.549.105 EUR, Simona Halep și-a încheiat parcursul la ediția din acest an. Constănțeanca a pierdut la mare luptă partida din turul al treilea al probei, cel al optimilor de finală, în care a avut-o ca adversară pe favorita numărul 13 a tabloului, belgianca Elise Mertens (16 WTA).

Spre deosebire de cele două meciuri anterioare în care a câștigat primul set la zero, constănțeanca clasată pe locul 3 WTA a cedat un prim break în ghemul 6 permițându-i adversarei să o egaleze la 3. Un rebreak a pus-o din nou în poziția de favorită și și-a apărat avantajul pentru a închide setul la 4, însă în startul actului secund își cedează în două rânduri serviciul și primul hold îl reușește pentru a egala la 3. Simona începe să se precipite, numărul greșelilor neforțate crește și de la 5-5 pierde 8 puncte consecutive și îi permite lui Mertens să îi ia primul set în acest turneu. Decisivul a început promițător pentru constănțeancă, cu 3-1 pe tabelă, dar Mertens revine, recuperează break-ul pentru a egala la 3, urmează alte două ghemuri câștigate la primire. Belgianca se duce la 5-4, Simona egalează, dar nu are puterea de a mai contesta încă o dată serviciul și cedează apoi ghemul 12 și partida.

După două ore și 34 de minute Mertens câștigă cu 4-6, 7-5, 7-5 și o obligă pe Halep să părăsească Caja Magica cu un cec în valoare de 34.048 EUR și 120 de puncte de clasament.

Alte știri din Tenis de câmp