Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Istanbul: Maturitatea Soranei îi aduce calificarea în finală Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Apr 2021

WTA Istanbul: Maturitatea Soranei îi aduce calificarea în finală

Sorana Cîrstea a obținut calificarea în a cincea finală a carierei sale după ce astăzi a învins-o pe Marta Kostyuk (85 WTA)  în penultimul act al tabloului de simplu al TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul, turneu WTA 250 cu premii totale de 235.238 USD.

Un start perfect, cu 4-0 pe tabelă după 12 minute de joc lăsa să se întrevadă o victorie facilă pentru târgovișteanca clasată pe locul 67 WTA, însă ucraineanca în vârstă de 18 ani a revenit și a recuperat un break pentru a se apropia la 3-4. Vremea închisă, ploioasă de pe malurile Bosforului nu a afectat jocul Soranei, care a rămas concentrată și a închis primul set după două hold-uri, unul câștigat autoritar, un ghem alb, iar cel de-al doilea după ce a salvat o minge de 5-5. Partea a doua a jocului a început cu o descărcare nervoasă a ucrainencei, lacrimile ce i-au udat obrazul alături de picăturile de ploaie i-au permis să elimine tensiunea nedorită și să câștige primele două ghemuri. Maturitatea Soranei și-a spus, însă, cuvântul și târgovișteanca a întors pentru 5-3, apoi a închis partida după o oră și 24 de minute cu 6-4, 6-4.

Cu 20 de lovituri direct câștigătoare față de cele 7 ale adversarei, în condițiile în care numărul greșelilor neforțate a fost egal, 37, Sorana a fost superioară mult mai tinerei sale adversare și a avansat în finala competiției. Mâine, ea o va întâlni pe belgianca Elise Mertens, locul 17 WTA și principala favorită a tabloului.

Alte știri din Tenis de câmp