Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Doha: Înfrângere la limită în ultimul actAP / Mediafax Foto
05 Mar 2021

WTA Doha: Înfrângere la limită în ultimul act

În finala probei de dublu din cadrul Qatar Total Open 2021, turneu de categoria WTA500 cu premii totale de 565.530 USD ce se dispută la Doha, Monica Niculescu și letona Jelena Ostapenko au cedat cu scorul de 2-6, 6-2, 8-10 în fața favoritelor numărul 2 ale tabloului, americanca Nicole Melichar și olandeza Demi Schuurs.

Vântul și-a pus amprenta pe finala de la Doha și primele care s-au adaptat au fost Melichar și Schuurs, care au dominat primul set grație unui start norocos, cu trei puncte decisive câștigate în primele patru ghemuri. În actul secund rolurile se schimbă și de la 2-2 a fost rândul Monicăi și Jelenei să închidă setul cu patru ghemuri la rând și să împingă partida în decisiv. Aici Melichar și Schuurs au pornit foarte bine și le-au obligat pe adversarele lor să pornească o cursă de urmărire de la 1-6, păstrând avantajul a două minibreak-uri până la 5-9. Trei mingi de meci salvate nu au fost urmate și de a patra, astfel încât perechea americano-olandeză a intrat în posesia marelui premiu de 470 de puncte de clasament și al cecului comun în valoare de 25.230 USD.

Monica rămâne cu satisfacția unei prestații foarte bune alături de Jelena Ostapenko, cu care va împărți un cec în valoare de 17.750 USD, iar cele 305 puncte de clasament o vor ajuta să urce până pe locul 51 al ierarhiei de specialitate a WTA.

Alte știri din Tenis de câmp