Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Vulturii au cedat cu greu în fața Israelului în cadrul FIBA EUROBASKET 2022 QUALIFIERSFlaviu Buboi / SportPictures.eu
20 Feb 2021

Vulturii au cedat cu greu în fața Israelului în cadrul FIBA EUROBASKET 2022 QUALIFIERS

Partida inaugurala din cadrul bulei epidemiologice de la Gliwice si Katowice realizata de FIBA pentru meciurile Grupei A din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers a adus fata-n fata vineri seara selectionatele Israelului si Romaniei, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu avand o misiune dificila in fata liderului neinvins al seriei de calificare. Si chiar daca au fost lipsiti de aportul unor jucatori valorosi din cauza unor probleme medicale, tricolorii au reusit, totusi, sa aiba o prestatie solida in ansamblu in fata nationalei pregatita de David Kattache, fiind chiar aproape sa produca o mare supriza. De altfel, Vulturii au jucat in multe momente de la egal la egal cu liderul neinvins al Grupei A, reusind ca dupa pauza sa recupereze din handicap si sa impinga partida spre un final palpitant, in care clipele de neatentie si unele mici erori individuale au facut ca balanta victoriei sa se incline, totusi, in favoarea Israelului.

A fost un joc in care tanarul Mihai Maciuca a avut o evolutie deosebita, cu o linie statisitica in care a adunat 18 puncte, 4x3, 3 recuperari, 1 pasa decisiva si 2 interceptii, sprijinit consistent de Bogdan Popa, cu 13 puncte, 3x3, 8 recuperari, 1 interceptie, dar si de Bogdan Nicolescu, capitanul tricolorilor, aflat la primul meci oficial in aceasta campanie de calificare, reusind sa-si treaca in cont 8 puncte, 2x3, 4 recuperari, 1 pasa decisiva si 2 interceptii.

In cel de-al doilea meci din Grupa A, campioana mondiala en-titre Spania si-a luat revansa in fata Poloniei si s-a impus intr-un final de incandescent, cu scorul de 89-88, Guerra marcand punctul victoriei pentru iberici de la linia de aruncari libere.

In urma rezultatelor de vineri, iata cum arata clasamentul Grupei A, cu precizarea ca, desi a fost invinsa, Polonia s-a alaturat Spaniei si Israel in “trenul” pentru FIBA EuroBasket 2022:
1. ISRAEL – 10 puncte (5 victorii)
2. SPANIA – 8 puncte (3 victorii si 2 infrangeri)
3. POLONIA – 7 puncte (2 victorii si 3 infrangeri)
4. ROMANIA – 5 puncte (5 infrangeri)

Sambata este zi de pauza iar duminica, Vulturii vor evolua, de la ora 21:30, tot in Gliwice Arena, impotriva nationalei Poloniei, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT 3.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet