Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Volei Alba Blaj, înfrângere dramatică în Liga CampionilorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Nov 2023

Volei Alba Blaj, înfrângere dramatică în Liga Campionilor

Meci de infarct între Volei Alba Blaj și Volero Le Cannet, în etapa a doua a grupei E, din Liga Campionilor. În fața a aproape două mii de spectatori, campioana României a fost aproape de o victorie mare în fața franțuzoaicelor. Au condus cu 2-1 la seturi, dar au pierdut în decisiv, 13-15.

Momentul culminant a avut loc la 12-13 în setul 5. Antrenorul Stevan Ljubicic a cerut time-out, dar arbitrul principal, slovacul Igor Schimpl a coborât din scaun și a transmis că Blajul nu mai avea voie la time-out. A acordat cartonașul roșu pentru întârzierea jocului, punct pierdut de Blaj. În ciuda tuturor eforturilor gazdelor, campioana Franței s-a impus cu 15-13.

Rămâne meciul foarte bun făcut de campioana României, disputa electrizantă pentru fiecare punct și senzația că Blajul se poate lupta cu marile echipe. Urmează disputa cu Prometey Dnipro, pe 29 noiembrie, tot la Blaj.

 

CSM București se impune și în Ungaria, în manșa secundă, cu Fatum Nyiregyhaza (3-0), și se califică în optimile de finală ale Challenge Cup cu scorul general de 6-1. Marjorie Correa 17 puncte, Guewe Diouf 14 și Iuna Zadorojnai 14 au fost principalele realizatoare ale CSM-ului în partida din Ungaria.

CSM va juca în optimi cu formația greacă Panathinaikos Atena, formație care este de 25 de ori campioană în Grecia. Primul meci va avea loc la Atena.

 

După victoria din Elveția cu 3-0, CSO Voluntari câștigă și disputa retur, de la Dobroești, 3-1 cu Kanti Schaffhausen și se califică în optimile Challenge Cup. Heidy Casanova 16 puncte, Nina Nesimovic 15 și Nikola Radosova 15 au fost principalele realizatoare în meciul retur.

CSO Voluntari va întâlni în optimi echipa sârbă ZOK UB, cea care s-a calificat la masa verde cu Maccabi Haifa, formația israeliană neputând juca din cauza războiului. Partida tur va fi în Serbia, returul în România.

 

CSM Lugoj a fost prima echipă care a obținut calificarea în optimile de finală ale Challenge Cup. După victoria din tur, de acasă, 3-0, bănățencele au câștigat și primele două seturi în deplasarea din Elveția, de la Aesch: 25-12, 25-18.

Antrenorul Ugljesa Segrt nu a mai forțat și a schimbat toată echipa, trimițând în teren rezervele. SM Aesch Pfeffingen a întors soarta meciului și a câștigat cu 3-2. Lugojul merge însă mai departe. Yelizaveta Ruban 13 puncte și Mirta Velikonja 10 au fost principalele realizatoare ale Lugojului în meciul retur.

În optimi, finalista ultimei ediții din Challenge Cup va întâlni echipa sârbă Tent Obrenovac.

 

sursa: frvolei.ro

Alte știri din Volei