Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Vlăduț Simionescu: "În anul Centenarului vrem să le facem cadou românilor o medalie!"csmbucuresti.ro
07 Dec 2018

Vlăduț Simionescu: "În anul Centenarului vrem să le facem cadou românilor o medalie!"

Timp de trei zile Bucureștiul este capitala judo-ului european. Cele mai tari competiții de pe continent, Liga Campionilor și Liga Europa , și cei mai puternici sportivi se vor lupta pe tatamiul din Sala Polivalentă pentru titlul suprem pe echipe. Este pentru prima dată în istorie când ambele competiții au loc în același timp, în același oraș.

Printre cei care iau startul sunt și judoka de la Clubul Sportiv Municipal din București, singurii reprezentanți ai țării noastre în  Liga Campionilor, la masculin.

"Tricolorii" , care au înregimentat și un sportiv din Japonia, au gânduri și ambiții mari: vor să înalțe cât mai sus drapelul României. 

"Am picat cum nu se poate mai bine, chiar dacă al doilea meci îl vom juca cu echipa din Rusia, care este campioana anului trecut. Vrem să aducem CSM-ul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Vom da fiecare strop de energie, știm că sunt așteptări mari, toți își doresc rezultate. În anul Centenarului vrem să le oferim tururor românilor cadou o medalie la această competiție. Ar fi cea mai de preț și importantă performanță" - Vlăduț Siminonescu, judoka CSM București, medaliat cu bronz la Universiada de vară din 2015 și câștigător al Openului European, în același an.

Echipa Clubului Sportiv Municipal București este formată din opt judoka, la cinci categorii: Vadim Bunescu (Republica Moldova, -66 kg), Lehel Orban (România, -66 kg), Alexandru Raicu (România, -73 kg), Laszlo David (România, -73 kg), Marcel Cercea (România, -81 kg), Andrei Pîrloga (România , -81 kg), Hirotaka Kato (Japonia, -90 kg), Vlăduț Simionescu (România, +90 kg) și Gheorghe Vînătoru (România, +90 kg).

În prima dispută din Liga Campionilor, " tigrii" vor fi față în față cu grecii de la Aris.

Sâmbătă sunt programate meciurile din Liga Europa la masculin, iar duminică este competiția rezervată fetelor.

 

sursa: csmbucuresti.ro

 

Alte știri din Judo