Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Victor Cornea a câștigat primul titlu în acest sezon din cadrul ATP Challenger Tour
10 Ian 2023

Victor Cornea a câștigat primul titlu în acest sezon din cadrul ATP Challenger Tour

Victor Cornea a început anul în forță câștigând cea mai mare victorie a carierei sale, ajungând la un total de 6 astfel de reușite. El a câștigat, în weekend, alături de cehul Petr Nouza în finala turneului din Lisabona, Oeiras, împotriva favoriților numărul 1 ai turneului.

Perechea Victor Cornea / Petr Nouza a jucat împotriva perechii franceze Jonathan Eysseric / Pierre-Hugues Herbert. Cornea şi Nouza, capi de serie numărul patru, s-au impus încă de la începutul partidei adjudecând categoric primul set cu 6-3, urmat de un set foarte disputat încheiat la tiebreak 7-6 (3).

Rezultatul este unul cu atât mai mare pentru românul nostru cu cât francezul Pierre-Hugues Herbert e o legendă pentru tenisul francez cât și pentru tenisul mondial în general. Herbert a câștigat de-a lungul timpului toate cele patru Grand Slamuri, cel puțin o dată și a fost numărul doi în lume, în același an terminând pe locul 1 alături de partenerul său Nicolas Mahut în clasamentul echipelor.

“Mă bucur foarte mult să obțin titlul încă din prima săptămână a acestui sezon și să continui astfel evoluția mea foarte bună de anul trecut. Deși a fost pentru prima oară când am jucat alături de partenerul meu Petr Nouza, am avut o chimie deosebită pe teren și am reușit să ne punem în valoare foarte eficient unul pe celălalt. Finala a fost o adevărată provocare pentru noi și a fost un privilegiu să împart terenul pentru titlu de campion al turneului, cu un jucător de talia lui Pierre Hugues Herbert. Aceasta victorie cu siguranță mă vă ajuta să îmi continui ascensiunea în clasamentul mondial, dar cu atât mai mult din punct de vedere moral să mă propulsez tot mai aproape de visul meu, acela de a fi numărul unu mondial”, spune Cornea.

Astfel, după finala din Lisabona, Victor Cornea începe anul 2023 cu un nou maxim al carierei, ajungând pe locul 109 în clasamentul ATP de dublu.

După retragerea lui Horia Tecău, România are nevoie de un nou reprezentant în elita tenisului masculin, iar Cornea ne reprezintă cu succes.

Victor Cornea este cel mai bine clasat român în ierarhia de dublu și este pe cea mai bună poziție a sa de până acum (locul 109 în clasamentul ATP).

În vârstă de 29 de ani, sibianul a câștigat în urmă cu două luni și turneul Challenger din Japonia, de la Yokohama, la dublu și se îndreaptă spre porțile elitei mondiale.

Alte știri din Tenis de câmp