Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Valerii Moraru a achiziţionat cele 20 procente din acţiunile FC Rapid deţinute de Adrian ZamfirSportPictures.eu
29 Iul 2014

Valerii Moraru a achiziţionat cele 20 procente din acţiunile FC Rapid deţinute de Adrian Zamfir

Valerii Moraru a achiziţionat, luni, cele 20 procente din acţiunile FC Rapid aflate în portofoliul lui Adrian Zamfir, omul de afaceri din Republica Moldova deţinând acum 94,72 la sută din gruparea giuleşteană.

Zamfir a declarat pentru MEDIAFAX că suma tranzacţiei a fost de 850 de lei, pentru că cedarea acţiunilor pe care le avea nu se putea face gratuit.

"Am avut astăzi o întâlnire cu domnul Moraru, am ajuns la un acord şi am semnat contractul de vânzare-cumpărare a celor 20 procente pe care le mai deţineam la FC Rapid", a precizat Zamfir, pentru MEDIAFAX.

Odată cu cele 20 de procente, Moraru a preluat de la Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu şi creanţele curente ale clubului, pe care omul de afaceri basarabean le-a estimat, sâmbătă, la o sumă cuprinsă între 2,7 milioane de euro şi 4 milioane de euro.

Conform unor surse din cadrul clubului, Valerii Moraru şi-a asumat prin contractul semnat cu Adrian Zamfir o investiţie în echipă de 2,5 milioane de lei (aproximativ 550.000 de euro), în acest sezon.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit, săptămâna trecută, noul acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea.

Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acţiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la finalul lunii mai, 80 la sută dintre acţiunile clubului către patru suporteri. Fostul acţionar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acţiuni prin soţia sa, Natalia Zamfir (15 la sută), şi prin doi apropiaţi (2 şi 3 la sută).

Zamfir a condiţionat cedarea celor 20 de procente către Valerii Moraru de efectuarea unor investiţii ulterioare în gruparea giuleşteană.

 

sursa: mediafax.ro

Alte știri din Business sport