Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
Un nou record pentru România la parașutism realizat exclusiv de o echipă feminină
05 Aug 2015

Un nou record pentru România la parașutism realizat exclusiv de o echipă feminină

Duminică, 26 iulie, în cadrul evenimentului ”Girls can fly” organizat de TNT Brothers pentru iubitoarele de adrenalină, 10 parașutiste au realizat un nou record pentru România: o prindere în cădere liberă în forma unei stele. Aceasta este o premieră pentru țara noastră recordul fiind rezultatul unei echipe exclusiv feminine.

Bucureștencele cu spirit de aventură s-au reunit la evenimentul ”Girls can fly” organizat de TNT Brothers. Evenimentul a sărbătorit femeile puternice care iubesc parașutismul și adrenalina. Atmosfera a fost plină de entuziasm, participantele fiind nerăbdătoare să se bucure de petrecerile și salturile tematice organizate la 4.000 de metri. De la salturi pe tocuri sau în costumele de baie și până la acrobații în ținute office, atât parașutistele solo cât și domnișoarele care au sărit alături de instructori în tandem au împânzit cerul demonstrându-și curajul.

 „Momentul în care mi-am luat licența de parașutist a fost unul dintre cele mai importante din viața mea. Îmi este foarte greu să exprim în cuvinte sentimentele pe care le am atunci când zbor. Abia după primul salt cu parașuta înțelegi ce însemnă să trăiești la intensitate maximă. Când aterizezi te simți împlinit și ești convins că nu există limită pe care să nu o poți depăși.” ne povestește Diana Stănescu care și-a luat licența acum doi ani.

În cadrul evenimentului, parașutistele solo s-au antrenat pentru a realiza primul record național de prindere în cădere liberă efectuat de către o echipă exclusiv feminină. Sub îndrumarea Andreei Piștea Ionescu, membru al primei echipe profesioniste de parașutism din România la disciplina 4-way, doamnele și domnișoarele au reușit să execute o prinderere în formă de stea alcătuită din 10 persoane.

”Ne-am antrenat și eram sigură că o să reușim! Poate că o formațiune alcătuită din 10 persoane pare puțin, dar în spatele acesteia se află foarte multă muncă. Nu este ușor să te sincronizezi și coordonezi cu alte 9 persoane atunci când te afli în cădere liberă și ai o viteză de 200 km/oră. Până când trebuie să îți deschizi parașuta sunt doar câteva minute și toate mișcările trebuie să fie executate cu precizie.” spune Andreea Piștea Ionescu, membru TNT 4-way Team.

Până în prezent la TNT Brothers au sărit în tandem, alături de instructori, peste 100 de fete, multe dintre acestea întorcându-se pentru a repeta experiența. Anul acesta în cadrul școlii de parașutism sunt înscrise alte cinci domnișoare dornice să retrăiască emoțiile din timpul zborului oricând.

Asociaţia TNT Brothers este afiliată la U.S. Parachute Association, una dintre cele mai importante autorităţi în domeniu, şi oferă cursuri de iniţiere şi licenţiere în parasutism, conform metodei AFF - Accelerated Free Fall, cea mai rapidă, intensivă şi sigură metodă de iniţiere în paraşutism. De la primul salt, cursantul îşi va deschide singur paraşuta, iar dupa doar şapte salturi (şapte module) poate sări singur. Instructorii TNT Brothers oferă, de asemenea, cursuri avansate pentru zborul pe burtă, free fly şi pilotarea paraşutei.

În Bucureşti, datorită condiţiilor climatice favorabile, cu o viteză medie a vântului mică şi multe zile însorite, perioada în care se poate practica paraşutismul este de aproximativ opt luni, începând cu luna aprilie şi până în luna noiembrie. În primele 5 sezoane de activitate (2010-2014), la centrul privat de parașutism TNT Brothers s-au realizat aprox. 45.000 de salturi, dintre care aprox. 5.000 salturi în tandem, pentru amatori.

 

Cine poate sări cu paraşuta?

Oricine îşi depăşeşte limitele şi îşi doreşte să se bucure de fiecare clipă la intensitate maximă!
Vârsta minimă pentru un salt în tandem cu paraşuta este de 18 ani. Cei care au între 16-18 ani şi îşi doresc să încerce senzaţia unui salt, au nevoie de acordul  părinţilor, legalizat de către notar.

Cât costă un salt cu paraşuta?

Costul unui salt cu paraşuta, în tandem cu un instructor profesionist, este de 700 lei. Cei care îşi doresc imagini din timpul experienţei, au opţiunea saltului în tandem cu fimare (cost total 930 lei) sau a tandemului cu filmare şi fotografii (cost total 1.000 lei).  

Unde poţi sări?

Centrul de parașutism privat TNT Brothers, pe aerodromul Clinceni. Comuna Clinceni (judeţul Ilfov) este situată la vest de București, la 16 km distanță, pe DN 6, șoseaua București-Alexandria. Vezi Aerodromul Clinceni pe harta.

Când poţi sări?

În fiecare weekend, începând de vineri de la ora 12:30 până la apus, iar sâmbăta şi duminica de la ora 8:30 până la apus.

Mai multe informaţii: www.tnt-brothers.ro sau telefon 0731695867

 

Despre TNT Brothers

În 2010, Dragoș & Bogdan Boeru înființau asociația sportivă TNT Brothers pentru a promova în România salturile cu parașuta și preluau initiațiva de a schimba percepția acestui sport în România. Astăzi, datorită evoluției tehnicii și echipamentelor, saltul cu parașuta în tandem este unul dintre cele mai sigure sporturi din lume.

În doar 5 sezoane de activitate (2010-2014), TNT Brothers a devenit unul dintre cele mai importante centre private de parașutism din Europa Centrală și de Sud-Est, atrăgând parașutiști cu experință sau amatori din peste 20 de țări. 

Asociaţia TNT Brothers este afiliată la U.S. Parachute Association, una dintre cele mai importante autorităţi în domeniu, şi oferă salturi cu parașuta în tandem, precum și cursuri de iniţiere şi licenţiere în parasutism, conform metodei AFF - Accelerated Free Fall, cea mai rapidă, intensivă şi sigură metodă de iniţiere în paraşutism. Instructorii TNT Brothers oferă, de asemenea, cursuri avansate pentru zborul pe burtă, free fly şi pilotarea paraşutei.

Alte știri din Sporturi extreme