Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Turul Sibiului a ajuns la Bâlea LacOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
07 Iul 2017

Turul Sibiului a ajuns la Bâlea Lac

Etapa a treia a Turului Ciclist al Sibiului i-a epuizat pe cei aflați în pluton, propunând un traseu în ascensiune, cu o lungime de 160 de kilometri, itinerariul fiind Sibiu-Agnita-Bâlea Lac. Primul a trecut linia de sosire Gomez Bernal, după mai bine de 4 ore de pedalat pe șosele montane, urmat de Collin Stussy și Clarke Jonny. Gomez Bernal, de altfel, a preluat și tricoul galben, după această victorie de etapă. Cel mai bine clasat rutier român a fost Eduard Grosu, locul 32. Clasamentul acestei runde este, de altfel, identic cu clasamentul general.

La echipe conduce Roth Akros, iar România se află pe locul 9. Echipa continentală Tușnad Drag Cyclng Team se află pe ultimul loc, 19. În clasamentul pe puncte, ultimii doi câștigători de etapă, Gomez Bernal și Edwin Avilla sunt la egalitate, cu câte 25 de puncte, iar Eduard Grosu este pe locul 5, cu 20 de puncte, fiind în cărți pentru tricoul alb. Tricoul verde pentru cel mai bun cățărător este în posesia lui Morritz Fubnegger, în timp ce tricoul albastru, recompensă pentru cel mai bun sprinter, îi aparține, momentan, lui German Nicolas.

Ierarhia celor mai buni rutieri români îl găsește în frunte pe Eduard Grosu, urmat în ordine de Emil Dima, Vlad Dobre, Daniel Crista, Marius Petrache și László Peter. Liderul Gomez Bernal este primul și în ierarhia cicliștilor U23, urmat de moldoveanul Maxime Rusnac.

Etapa a patra se desfășoară mâine, pe traseul Sibiu-Sebeș-Păltiniș, lungimea totală fiind de 211.5 kilometri.   

Alte știri din Ciclism