Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Turul Ciclist al Sibiului 2020, prima competiție de anvergură pentru ehipa naționalăOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
22 Iul 2020

Turul Ciclist al Sibiului 2020, prima competiție de anvergură pentru ehipa națională

Cea de-a 10-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului este programată să se desfășoare în perioada 23-26 iulie, și, după cum au confirmat atât Ministerul Tineretului și Sportului, cât și autoritățile medicale și locale din Sibiu, în ciuda creșterii recente a cazurilor de Covid-19 în România, competiția va avea loc conform planificării inițiale.

Organizatorii au dat asigurări că au fost luate toate măsurile impuse de Guvernul României, precum și de Uniunea Ciclistă Internațională, pentru organizarea competiției în condiții de deplină siguranță. Aceste reguli includ, printre altele, teste PCR SARS-CoV-2 pre-eveniment pentru toți participanții și limitarea totală a accesului public la zonele de început și de finish ale cursei.

În afară de regulile generale de protecție a sănătății împotriva răspândirii SARS-CoV-2, autoritățile române au impus măsurarea zilnică a temperaturii pentru toți cei implicați în competiție și restricții cu privire la participanți, fiind permis accesul exclusiv pentru persoanele a căror prezență este absolut necesară. Prin urmare, pentru a limita numărul celor expuși la un risc potențial, accesul spectatorilor va fi interzis în zonele de start și finish. Mai mult, participanții, personalul și reprezentanții mass-media vor fi obligați să respecte regulile de igienă și să evite contactul fizic, atunci când acesta nu este necesar. În afara cursei, echipamentele de protecție vor fi purtate ori de câte ori nu va putea fi garantată o distanță de cel puțin 2 m între persoane.

Organizatorii au așteptat cu nerăbdare ediția aniversară a Turului Ciclist al Sibiului, cu dorința de a o sărbători cu fanii, dar înțeleg pe deplin facptul că actualele condiții de sănătate interzic adunarea unor mulțimi mari. Ca atare, fanii și mass-media vor putea urmări cursa online, printr-un streaming live pe conturile de socializare.

Două echipe de World Tour (BORA – hansgrohe și Israel Start-Up Nation), șase echipe din eșalonul mondial secund (UCI Pro Teams), 15 echipe continentale și o echipă națională sunt acum listate pentru a participa la Turul Ciclist al Sibiului, ediția 2020.

Cursa va începe cu un prolog tehnic de 2,5 km prin Centrul Istoric al Sibiului, în data de 23 iulie. Din motive organizatorice, ordinea primelor două etape a fost schimbată, astfel că acestea se prezintă acum după cum urmează:  

24 iulie   Etapa 1: Sibiu – Bâlea Lac, 182 km

25 iulie   Etapa 2: Sibiu – Sibiu, 178 km

26 iulie  Etapa 3a (ITT): Curmatura Stezii – Păltiniș, 12.5 km

26 iulie   Etapa 3b: Sibiu – Sibiu, 109 km

 

Echipa națională a României, formată din Serghei Tvetcov, Daniel Crista, Andrei-Cosmin Bidilici, Valentin Pleșea, Adi Narcis Marcu și Iustin-Ioan Vaidian, așteaptă cu nerăbdare competiția și se pregătește intens pentru a da piept cu competitorii. Antrenorii Georgios Georgiadis (principal) și Mihail Rusu (secund) sunt încrezători în șansele tricolorilor, după ce i-au asistat în cantonamentul de pregătire de la Sibiu.

Serghei Tvetcov, care s-a antrenat în ultimele două săptămâni alături de coechipieri, are șanse reale să realizeze încă un rezultat foarte bun.

 

sursa: federatiadeciclism.ro

Alte știri din Ciclism