Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Turneul invitațional Dream Primer Cup adună elitele jucătorilor de Go din România
14 Iun 2023

Turneul invitațional Dream Primer Cup adună elitele jucătorilor de Go din România

Capital Plaza Hotel din București va găzdui în perioada 1-2 iulie 2023 un eveniment de neratat pentru pasionații jocului de Go. Turneul invitațional Dream Primer Cup, organizat în parteneriat cu Dream Primer și Getleverage.ro, va aduna laolaltă cei mai puternici jucători de Go din România, pentru a disputa un spectacol unic în lumea jocurilor de strategie.

Go, un joc strategic pentru doi jucători, cu o origine milenară în China, s-a transformat într-un adevărat fenomen internațional. Astăzi, în România, jucătorii de Go se numără printre cei mai buni din Europa. În cadrul turneului Dream Primer Cup, acești jucători remarcabili vor avea ocazia să se întâlnească și să demonstreze abilitățile lor în fața publicului entuziast.

Evenimentul va reuni cei mai talentați jucători de Go din România, care au contribuit și continuă să scrie istoria acestui sport în țară. Duelurile spectaculoase și încărcate de adrenalina vor demonstra că nimic nu poate înlocui emoția și strategia unui joc face-to-face. Chiar dacă tehnologia a avansat și a permis calculatoarelor să învingă jucători celebri în partide epice, competițiile de acest gen rămân o experiență unică, în care duelul psihologic joacă un rol crucial.

"Regulile din Go sunt atât de elegante și logice încât, dacă mai există ființe raționale în Univers, atunci nu există nicio îndoială că și ele joacă Go…" susțin pasionații acestui sport al minții. Pentru a obține victoria, jucătorii trebuie să dețină cunoștințe tactice militare, să gândească cu precizie matematică, să aibă inspirația unui poet și calmul unui filozof. Turneul Dream Primer Cup va demonstra pe deplin aceste abilități de excepție.

Go a pătruns în România la sfârșitul secolului trecut, iar în prezent s-a transformat într-un adevărat fenomen în rândul pasionaților de jocuri de strategie. În anul 1982, revista "Știință și Tehnică" a publicat o serie de articole de inițiere în acest joc, deschizând astfel ușa spre descoperirea unei lumi fascinante.

Alte știri din Alte sporturi