Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Turneu preolimpic: Înfrângere la limită contra Marii BritaniiBogdan Balas / SportPictures.eu
07 Feb 2020

Turneu preolimpic: Înfrângere la limită contra Marii Britanii

Echipa națională de seniori a României dispută în perioada 6-9 februarie runda a treia de precalificare olimpică în Marea Britanie, la Nottingham. La acest turneu participă pe lângă reprezentativa tricoloră (locul 27 în ierarhia IIHF) și cea a țării gazdă (locul 20 IIHF) selecționatele Ungariei (locul 21 IIHF) și Estoniei (locul 26 IIHF).

În primul meci disputat aseară în compania Marii Britanii, tricolorii au făcut un joc curajos și nu s-au arătat afectați de statutul de challenger-i, însă în cele din urmă au părăsit gheața învinși cu 4-3 (2-1, 2-1, 0-1).

Cu o prestație foarte bună, 30 de șuturi salvate din 34 trimise de britanici, portarul Patrik Polc a ținut formația noastră în meci în situația în care liniile noastre au trimis 23 de șuturi către poarta formației gazdă. Cu doar 3 șuturi trimise în prima repriză și un gol ce a deschis tabela în minutul 14:21 semnat de Vitalii Kyrychenko din pasa lui Anton Butochnov, tricolorii au avut un randament remarcabil față de cel al britanicilor care au revenit imediat și au înscris de două ori până la pauză dintr-un total de 14 șuturi expediate în primele 20 de minute. Daniel Trancă a egalat tabela la 2 din pasa lui Peter Balasz în minutul 29:46, dar gazdele au revenit imediat și au punctat de două ori în interval de 30 de secunde, avantajul păstrându-se până aproape de finalul partidei, când Sallo a stabilit scorul final în minutul 56:41. Britanicii au presat în ultimele minute și nu i-au mai lăsat pe tricolori să iasă din propria treime, astfel încât și-au securizat prima victorie în grupă și sunt cu un pas mai aproape de prima poziție în clasament ce îi apropie de obiectivul calificării la turneul final.

Următorul meci al României este programat sâmbătă, 8 februarie contra Ungariei, vecinii noștri învingând joi Estonia cu 4-1.

 

Lotul României ce îi are la cârmă pe antrenorul principal Julius Penzes și ”secundul” Marius Trandafir este alcătuit din:

Portari: Polc Patrik (CSM Corona Brașov), Toke Zoltan-Laszlo (CSM Corona Brașov)

Fundași: Farkas Tamas (SC Miercurea Ciuc), Sallo Alpar (SC Miercurea Ciuc), Gecse Hugo (SC Miercurea Ciuc), Gyorfy Tihamer-Laszlo (SC Miercurea Ciuc), Goga Attila (ACSH Gheorgheni), Borysenko Pavlo (CSM Corona Brașov), Yemelianenko Yevhen (CSM Galati), Flinta Botond- Istvan (SC Miercurea Ciuc)

Atacanți: Fodor Csanad (SC Miercurea Ciuc), Peter Balasz-Szabolcs (CSM Corona Brașov), Tranca Daniel (CSM Corona Brașov), Gliga Roberto (CSM Corona Brașov), Molnar Zsombor (CSM Corona Brașov), Constantin Mircea-Cristian (CSM Corona Brașov), Biro Gergo (CSM Corona Brașov), Kyrychenko Vitalii (CSM Galati), Butochnov Anton (CSM Galati), Peter Zsolt (ACSH Gheorgheni), Rokaly Szilard (SC Miercurea Ciuc), Rokaly Norbert (SC Miercurea Ciuc)

 

Programul și rezultatele turneului sunt următoarele:

Joi, 6 februarie

Ungaria - Estonia  4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Marea Britanie - România  4-3 (2-1, 2-1, 0-1)

Sâmbătă, 8 februarie

Ungaria - România

Estonia - Marea Britanie

Duminică, 9 februarie

România - Estonia

Marea Britanie - Ungaria

Alte știri din Hochei