Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Trei penalty-uri și patru goluri în derby-ul de sub FeleacFlaviu Buboi / SportPictures.eu
13 Mar 2023

Superliga: Trei penalty-uri și patru goluri în derby-ul de sub Feleac

CFR Cluj și Universitatea Cluj, rivale istorice, au încheiat cu un rezultat surprinzător derby-ul disputat în Gruia.

Scorul de 4-0 în favoarea campioanei pare drastic, însă două dintre cele patru reușite se datorează transformărilor de la punctul cu var. „Șepcile roșii” au fost în dispoziție de a juca volei în această seară, fiind penalizate în trei rânduri cu penalty de către arbitrul Marcel Bîrsan. În minutul 24 o centrare a lui Boateng a fost blocată cu mâna de Ispas și Janga a transformat fără probleme, apoi în minutul 41 a fost rândul lui Remacle să atingă balonul cu mâna în cădere, iar Manea l-a executat pe Gorcea cu un șut puternic aproape de vinclu. Cel de-al treilea penalty a fost comis de Pițian și acordat în urma consultării VAR-ului, însă de această dată Gorcea a ghicit colțul și a scos balonul șutat de Krasniqi. În afara celor două penalty-uri transformate, CFR a mai punctat în două rânduri din acțiune. În minutul 32 o pătrundere a lui Manea pe partea dreaptă a fost continuată de acesta cu o pasă în careul mic pentru Krasniqi, reluarea acestuia cu călcâiul ducând scorul partidei la 2-0. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 90+4 de către Bîrligea cu un șut din zona punctului cu var din pasa lui Braun de pe partea dreaptă.

CFR Cluj face 63 de puncte și intră în play-off cu un total de 32, la fel ca liderul Farul care însă nu a beneficiat de rotunjire. Universitatea Cluj încheie pe locul 10 cu 34 de puncte și se pregătește un play-out extrem de echilibrat.

 

CFR Cluj - Universitatea Cluj 4-0 (3-0)

Au marcat: Janga (min. 25 pen.), Krasniqi (min. 32), Manea (min. 42 pen.) şi Birligea (min. 90+4)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Scuffet – Cr. Manea (min. 86 Braun), Yuri, A. Burcă, Camora – C. Deac, Muhar (min. 46 Cvek), Boateng, Krasniqi (min. 90 Hoban) - Janga (min. 86 Yeboah), Petrila (min. 46 Birligea)

Universitatea Cluj (antrenor Ovidiu Sabău): Gorcea – Piţian, A. Miron, D. Ispas – Martic, Remacle (min. 57 Filip), Bic (min. 46 Fulop), Pires (min. 59 Tescan), Oancea (min.46 Goanov) – Thiam, I. Stoica (min. 83 Bota)

Alte știri din Liga 1