Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: „Șepcile roșii” încheie play-out-ul cu o victorieValentin Macrea / SportPictures.eu
19 Mai 2023

Superliga: „Șepcile roșii” încheie play-out-ul cu o victorie

FC Hermannstadt pierde pe teren propriu cu Universitatea Cluj și coboară în ierarhia finală a play-out-ului sub „șepcile roșii”.

Lucrurile stăteau bine pentru sibieni în startul meciului, Opruț deschizând scorul în minutul 23 cu un gol de generic. Un corner bătut de Balaure a adus balonul în colțul careului de 16 metri de unde Opruț l-a catapultat la vinclul de la colțul scurt, lăsându-l fără replică pe Gorcea. Portarul oaspeților și-a făcut însă datoria la șutul din interiorul careului deviat al lui Butean (min. 32) și la centrarea înșelătoare a lui Opruț (min. 33) ce se îndrepta spre colțul lung.

Clujenii trimit un prim șut pe poartă în minutul 42 după o lovitură liberă executată de Nistor respinsă de Muțiu, pentru ca în minutul 58 să egaleze după cea mai simplă fază. Gorcea a degajat lung din colțul careului mic, balonul a fost preluat de Bic și șutat de la 16 metri dintre doi fundași adverși, pe lângă Muțiu ieșit în întâmpinare. Cu toate eforturile sibienilor de a reveni la conducere, finalul de joc le aparține oaspeților. Nistor (min. 90+3) îi încearcă vigilența lui Muțiu cu un șut din interiorul careului trimis la colțul scurt, apoi tot el transformă un penalty acordat ușor în urma unei căderi ușoare a lui Filip.

Cu o victorie smulsă în minutele de prelungiri, Universitatea Cluj face 33 de puncte și urcă temporar pe locul 10, în timp ce FC Hermannstadt coboară pe 11 cu 31 de puncte.

 

FC Hermannstadt - Universitatea Cluj 1-2 (1-0)

Au marcat: Opruţ (min. 23)/Bic (min. 58), Nistor (min. 90+4 pen.)

FC Hermannstadt (antrenor Marius Măldărășanu): Muţiu - Butean, Antoche, I. Stoica, Opruţ - Balaure (min. 46 Bărbuţ), Biceanu, Limaj (min. 71 Babic), Oroian (min. 59 C. Popescu) - G. Iancu (min. 59 Baba Alhassan), D. Paraschiv (min. 83 P. Petrescu)

Universitatea Cluj (antrenor Ovidiu Sabău): Gorcea – D. Oancea (min. 46 I. Stoica), Martic, Miron, Piţian, Chipciu – Remacle (min. 63 I. Filip), G. Simion (min. 63 Tescan), Bic (min. 63 Romario Pires) - D. Nistor, Mamadou Thiam (min. 63 Jose Gomes)

Alte știri din Liga 1