Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Roș-albaștrii se impun la pas în fața PetroluluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Mar 2023

Superliga: Roș-albaștrii se impun la pas în fața Petrolului

Victorie clară pentru FCSB în partida de pe Arena Națională contra celor de la Petrolul Ploiești, echipă ce a încasat 12 goluri în ultimele patru partide disputate.

Jocul a început în ritm alert, cu două goluri în primele 10 minute și promitea spectacol la ambele porți. În minutul 5 Șut a profitat de o minge ricoșată în careu ca urmare a unei incursiuni blocate a lui Florinel Coman și a deschis scorul cu un șut plasat, iar în minutul 9 Mathaus a profitat de o poziție statică a defensivei roș-albastre la o lovitură de colț și l-a învins pe Târnovanu cu un șut din întoarcere. Din acest moment terenul s-a înclinat decisiv către poarta lui Vâlceanu, portarul Petrolului fiind nevoit să asude din greu sub asediul roș-albaștrilor. În minutul 27 Borța a comis un fault evident asupra lui Olaru în careul „găzarilor” și Compagno a transformat de la punctul cu var, iar scorul putea lua proporții în minutul 31 dacă Vâlceanu nu ar fi respins magistral șutul la vinclu trimis de Octavian Popescu de la marginea careului.

După o serie de ratări ale lui Octavian popescu în startul reprizei secunde, Compagno face dubla în minutul 57 cu o execuție de vârf autentic, o lovitură de cap dintre fundașii adverși dintr-o centrare perfectă a lui Radunovic. Partida s-a încheiat cu o execuție de excepție a lui Edjouma, francezul introdus după pauză înscriind în minutul 87 dintr-o foarfecă la care Vâlceanu nu a putut opri balonul din drumul către plasă.

FCSB învinge cu 4-1 și își reia poziția pe podium cu 54 de puncte, în timp ce Petrolul rămâne pe locul 8 cu 33 de puncte.

 

FCSB - Petrolul Ploiești 4-1 (2-1)

Au marcat: Șut (min. 5), Compagno (min. 27 pen. și 57), Edjouma (min. 87)/Mathaus (min. 9)

FCSB (antrenor Leonard Strizu): Târnovanu - Sorescu, Tamm, Dawa, Radunovic - Olaru, Şut (min. 90 I. Cristea), Oct. Popescu (min. 76 Omrani) – Cordea (min. 58 Miculescu), Compagno (min. 76 Ov. Popescu), Fl. Coman (min. 58 Edjouma)

Petrolul Ploiești (antrenor Florin Pîrvu): Vâlceanu - Papp, Meijers, Mathaus - Borţa (min. 62 Doua), Purtic (min. 62 Seto), Jair (min. 73 Dumitriu), Budescu (min. 52 M. Bratu), Ţicu – Irobiso (min. 83 Tucaliuc), Grozav

Alte știri din Liga 1