Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Farul întoarce scorul și este campioana sezonului regulatRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Mar 2023

Superliga: Farul întoarce scorul și este campioana sezonului regulat

Farul câștigă la Ovidiu jocul cu Rapid după ce a fost condusă din minutul 14.

După ce în minutul 5 a pus în pericol poarta lui Horațiu Moldovan cu o pătrundere a lui Mazilu încheiată cu un șut fără intensitate, formația constănțeană a fost penalizată nouă minute mai târziu pentru lipsa de concentrare în gestionarea balonului la limita propriului careu. Defensiva marinarilor nu a putut degaja balonul, iar Sefer a șutat din prima la colțul scurt și l-a învins pe Aioani. După deschiderea de scor, gazdele reușesc să revină rapid și să egaleze după o fază care a curs șnur în minutul 21: Alibec îl angajează în adâncime pe Borza în flancul stâng, iar centrarea perfectă a acestuia la bara a doua a fost reluată cu capul de Artean la colțul lung și Moldovan, prins pe picior greșit, nu a putut replica. De la 1-1, Farul mai ratează prin Louis Munteanu în minutul 33, șut de pe loc de la limita careului puțin pe deasupra vinclului de la colțul lung, și Borza în minutul 36, șut cu latul de la 15 metri ce a lovit bara din dreapta lui Moldovan după o pasă întoarsă trimisă de Alibec.

Eforturile ofensive ale elevilor lui Gică Hagi dau roade în minutul 50 cu ajutorul involuntar al portarului Moldovan. Angajat bine în adâncime de Artean, Mazilu trage fără intensitate din colțul careului de 16 metri, mingea prinde gazonul în fața lui Moldovan și îl lovește în antebraț de unde ricoșează în plasă. Cu 2-1 pe tabelă, Farul controlează jocul în fața unui Rapid care pare a fi intrat într-o criză de exprimare ce aduce după ea o criză de rezultate.

Învingătoare în această partidă, Farul face 64 de puncte și nu mai poate fi egalată sau depășită de CFR Cluj la finalul sezonului regulat. Rapid rămâne cu 52 de puncte pe locul 5 și se pregătește de meciul din prima etapă a play-off-ului în care o va întâlni pe CFR Cluj.

 

FC Farul Constanța - Rapid București 2-1 (1-1)

Au marcat: Artean (min. 21), Mazilu (min. 50)/Sefer (min. 14)

FC Farul Constanța (antrenor Gheorghe Hagi): Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza (min. 76 Sîrbu) - Artean, Nedelcu (min. 62 Doukoure), Grameni – Alibec (min. 82 Casap), L. Munteanu (min. 46 V. Morar), A. Mazilu (min. 62 Criciuma)

Rapid București (antrenor Adrian Mutu): H. Moldovan - Onea, D. Grigore, Săpunaru, Junior Morais - Kait, Crepulja, Emmers (min. 74 Costache), Sefer (min. 82 Pănoiu) - Dugandzic, Luckassen (min. 62 Papeau)

Alte știri din Liga 1