Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: FCSB învinge în Bănie și se apropie la trei puncte de liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Apr 2023

Superliga: FCSB învinge în Bănie și se apropie la trei puncte de lider

Pe „Ion Oblemenco”, în fața a 30.000 de suporteri și a eroilor campaniei europene din urmă cu 40 de ani, Universitatea Craiova a pierdut întâlnirea capitală cu FCSB și iese din lupta pentru titlu.

Ceremonia de aniversare a primei semifinale europene a unei echipe de club românești i-a adus în teren pe Cârțu, Țicleanu, Donose, Ciupitu, Cioroianu, Lung, Beldeanu, Negrilă, Geolgău, Cămătaru, Boldici și Ungureanu, iar acest lucru a creat o presiune destul de mare pe umerii elevilor lui Eugen Neagoe. Partida a început și s-a menținut într-o notă de angajament fizic, prima ocazie de gol apărând în minutul 14 la lovitura de cap trimisă de Markovic, când balonul a lovit transversala și a revenit în teren, fiind prinsă de Târnovanu. Preferat titular în acest meci, Markovic are o nouă ocazie în minutul 28, șutul său din afara careului fiind însă prins de portarul oaspeților, Târnovanu fiind la post și la foarfeca lui Ivan din minutul 36. FCSB dă dovadă de pragmatism și punctează din fază fixă exact înainte de pauză: Compagno deschide scorul în minutul 44 cu o lovitură de cap în urma unui corner bătut la prima bară de Florinel Coman.

Intrați în avantaj la cabine, oaspeții fac o serie de mișcări în teren în repriza secundă, intrarea lui Sorescu și a lui Cordea consolidând flancul drept. Cu toate acestea, o nouă șansă de gol vine după o fază similară cu cea de la gol, pentru finalizarea cu capul apărând în minutul 53 Iulian Cristea. Gazdele revin în atac și în minutul 59 Ivan nu reușește să-l învingă pe Târnovanu din colțul careului mic, portarul oaspeților respingând în corner, apoi în minutul 65 Sorescu respinge din fața porții goale o minge șutată din unghi de Ndong. Târnovanu mai are o intervenție bună în minutul 71 la șutul din afara careului trimis de Roguljic, după care în minutul 80 arbitrul Istvan Kovacs dictează penalty pentru un presupus henț la Cristea, însă reluările au arătat că fundașul celor de la FCSB avea mâna lipită de corp când a fost lovit de balonul șutat de Raul Silva. Prelungirea confirmării din camera VAR l-a tensionat pe Ivan, care ratează total execuția și trimite mult pe lângă poartă, iar pe fondul deconcentrării gazdelor, FCSB dă lovitura la faza imediat următoare. O incursiune în careul oltenilor a lui Pantea este continuată cu un șut ratat ce se transformă într-un assist pentru Sorescu, care trimite în plasă de la bara a doua și dublează avantajul de pe tabelă din minutul 84. În prelungiri „centralul” dictează din nou penalty după ce consultă sistemul VAR, de această dată pentru o ținere a lui Dawa la Raul Silva, Koljic reușind transformarea și din minutul 90+5 diferența de pe tabelă devine minimă. În minutele rămase FCSB absoarbe bine presiunea și termină învingătoare cu 2-1.

Cu 40 de puncte, roș-albaștrii se apropie la trei puncte de liderul Farul, în timp ce Universitatea Craiova rămâne cu 35 de puncte pe locul 4.

 

Universitatea Craiova - FCSB 1-2 (0-1)

Au marcat: Koljic (min. 90+5 pen.)/Compagno (min. 44), Sorescu (min. 84)

Universitatea Craiova (antrenor Eugen Neagoe): L. Popescu – Vlădoiu (min. 46 Căpăţână), Zajkov, Raul Silva, Ndong – Screciu, Mateiu (min. 84 Rivaldinho) – Cîmpanu (min. 63 Işfan), Baiaram (min. 46 Koljic), A. Ivan – J. Markovic (min. 63 Roguljic)

FCSB (antrenor Elias Charalambous): Târnovanu – Ovidiu Popescu, Dawa, I. Cristea, Radunovic – Olaru (min. 87 B. Nikolov), Şut, Octavian Popescu (min. 46 Cordea) – D. Miculescu (min. 46 Sorescu), Compagno (min. 86 Omrani), Fl. Coman (min. 73 Pantea)

Alte știri din Liga 1